RTU izstrādāts kompozītmateriāls iekļauts Eiropas dienai veltītajā foto izstādē

9. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehinskajā universitātē (RTU) izstrādātais kompozītmateriāls 3D printēšanai iekļauts Eiropas dienai veltītā fotogrāfiju izstādē, kurā attēloti Ministru prezidenta un ministru izvēlēti Latvijā ražoti produkti, ar ko varam lepoties. Izstāde no 9. līdz 12. maijam aplūkojama liepu alejā pie Ministru kabineta ēkas.

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Polimērmateriālu institūtā izstrādāto materiālu izstādei izvēlējās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. «Pirmkārt, tas ir izstrādāts Latvijā. Otrkārt, 3D printeri – tās ir tehnoloģijas, kas arvien biežāk ienāk mūsu ikdienā. Treškārt, šis materiāls ir pilnībā videi draudzīgs,» savu izvēli par labu RTU zinātnieku radītajam produktam komentē K. Gerhards.

No RTU izstrādātā materiāla veidotie objekti, nonākot saskarē ar augsni, bioloģiski noārdās, neveidojot piesārņojumu, jo satur tikai netoksiskas sastāvdaļas. Materiāla mehāniskās īpašības ir līdzvērtīgas tradicionālās plastmasas 3D printeru stīgām, kas iegūtas no fosilajām izejvielām. Šo materiālu iespējams izmantot arī videi draudzīga iepakojuma izgatavošanai.

Izstādē aplūkojamas četrpadsmit lielformāta fotogrāfijas, kurās attēlotas Latvijā ražotas preces, Latvijas dabas objekti un tradīcijas, ar ko varam lepoties.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. maijs, 2016 plkst. 15:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi