RTU iepazīstinās Eda Šīrana šefpavāru ar pārtikas inovācijām

8. jūlijs, 2019
.
.
.
Foto: pixabay.com

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) iepazīstinās britu popmūziķa Eda Šīrana (Ed Sheeran) šefpavāru Džošu Hārtu (Josh Harte) ar Latvijas mūsdienu virtuvi un pārtikas nozares inovācijām. 

Divas dienas pirms 12. jūlijā Rīgā gaidāmā mūziķa Eda Šīrana koncerta Latvijā ieradīsies šefpavārs, kurš kopā ar mūziķi dodas Eiropas koncerttūrē un veido blogus par apmeklēto valstu virtuvi, ēdināšanas biznesu un pārtikas nozari. D. Hārta vizītes organizēšanā piedalās arī RTU, kas ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovācijas kopienas «EIT Food» partnere. RTU Dizaina fabrikas «EIT Food HUB Latvia» ir «EIT Food» kontaktpunkts Latvijā. 

10. jūlijā D. Hārts tiksies ar pazīstamiem Latvijas pavāriem, ēdināšanas entuziastiem un pārtikas nozares uzņēmējiem – Mārtiņu Sirmo, Ēriku Dreibantu, Renāru Purmali, Aigaru Ruņģi un citiem. Viņš apmeklēs «Rīgas Centrāltirgu» un ieturēs pusdienas 3 pavāru restorānā «Tam labam būs augt», brīvā atmosfērā ar pavāriem un uzņēmējiem pārrunājot nozares aktualitātes, izaicinājumus un iespējamos risinājumus. 

«Vizītē piedalīsies arī «EIT Food HUB Latvia» pārstāvji, lai, reaģējot uz izaicinājumiem, piedāvātu atbalsta instrumentus, kas industrijai, sadarbojoties ar zinātniekiem, ļauj pētīt, izstrādāt un ieviest inovācijas pārtikas un ar to saistītajās nozarēs, sākot no lauksaimniecības un ražošanas līdz pat piegādei un klientu apkalpošanai,» norāda RTU Dizaina fabrikas «EIT Food HUB Latvia» vadītāja Liene Briede. 

RTU par «EIT Food» partneri kļuva šogad, taču jau četrus gadus tā ir klimata zināšanu un inovāciju kopienas «EIT Climate-KIC» pilntiesīga biedre. «EIT Food HUB Latvia» sadarbojas ar vairākām Latvijas augstskolām un zinātniskajām iestādēm, konsultē un atbalsta interesentus gan pārtikas ražošanas inovāciju izstrādē, gan finansējuma piesaistē, piemēram, palīdzot atrast piemērotākos dažādu programmu un konkursu uzsaukumus. Šobrīd ir atvērta pieteikšanās divās programmās. Programma «EIT Food Government Executive Academy» vērsta uz stratēģijas izstrādi un pārtikas nozares saistīto sistēmu ekspertīzi, tā domāta nozares profesionāļiem, savukārt programmā «EIT Food RIS Solutions» RTU Dizaina fabrika aicina pieteikties studentu komandas, kas vēlas iesaistīties industrijas partneru definētu problēmsituāciju risināšanā. 

«EIT Food HUB Latvia» organizē arī jauno ideju/jaunuzņēmēju konkursu «Inovāciju balva» («Innovation Prize»). Ar pieteiktajām idejām, kas radīs pievienoto vērtību pārtikas nozarei, sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauna iepakojuma, pārtikas piedevām līdz produktu līnijām, visiem interesentiem būs iespēja iepazīties 5. septembrī Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē «Riga Food 2019». Divi no konkursa dalībniekiem saņems grantu. Pirmās vietas ieguvējam tie būs 10 000 eiro, bet otrās vietas ieguvējam – 5000 eiro. 

Rudenī «EIT Food HUB Latvia» ar partneriem Latvijā plāno organizēt arī pārtikas nozares hakatonu. 
 

Iepazīstinām Eda Šīrana šefpavāru ar pārtikas inovācijām

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Raksta autors

RTU Sabiedrisko attiecību departaments

Publikācijas datums

8. jūlijs, 2019 plkst. 13:05

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi