RTU doktorants iegūst 2. vietu jauno zinātnieku konkursā «ResearchSlam 2016»

20. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) doktorants Kārlis Kalniņš ieguva 2. vietu jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» finālā. Konkursā uzvarēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) doktorante Luīze Bidiņa, bet 3. vietu izcīnīja Latvijas Universitātes (LU) maģistrs Jānis Dzirkalis.

Ar pavisam nelielu punktu pārsvaru konkursa «ResearchSlam 2016» galveno balvu – 500 EUR vienreizējo stipendiju – saņēma RSU doktorante L. Bidiņa, kura konkursa finālā stāstīja par ģenētiskajām kļūdām un iedzimtām sirds muskuļu slimībām latviešiem. 2. vietu un 400 EUR stipendiju ieguva RTU doktorants K. Kalniņš, kurš klātesošos iepazīstināja ar savu darbu par dabas šķiedras kompozītiem, kas izgatavoti no otrreizējiem materiāliem. K. Kalniņš ieguva arī AS «Exigen Services Latvia» simpātiju balvu, kuru pasniedzot, viens no žūrijas locekļiem Uldis Smilts īpaši novērtēja K. Kalniņa sadarbību ar industrijas pārstāvjiem un pētījuma praktisko ievirzi. 3. vietā, iegūstot 300 EUR stipendiju, palika LU maģistrants J. Dzirkalis ar stāstījumu par nervu šūnu audzēšanu.

«Žūrijai darbs šoreiz bija īpaši grūts, jo visi dalībnieki bija cītīgi gatavojušies kopā ar uzstāšanās meistariem «RunasKursi.lv». Visas uzstāšanās bija interesantas un pārliecinošas, neskatoties uz to, ka dalībniekiem bija jāizmanto PechaKucha (20 slaidi x 20 sekundes) prezentāciju formāts,» stāsta RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa. Finālisti arī sacentās par īpašajām nominācijām. Skatītāju simpātijas ar pārliecinošu stāstījumu par suņu kaulu vecuma noteikšanu ieguva Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) doktorants Nikolajs Oborins. Balvu par radošāko un atraktīvāko sniegumu ieguva LU doktorants Krišjānis Nesenbergs, bet par labāko runas meistaru tika atzīts RTU maģistrants Rihards Rušenieks. Tika vērtētas arī dalībnieku spējas pārliecināt par sava pētījuma zinātniskumu un šajā kategorijā uzvarēja RSU doktorante L. Bidiņa, bet RTU doktorants K. Kalniņš saņēma balvu par praktiskāko pētījumu.

Šogad konkursa «ResearchSlam» finālā, kas norisinājās 19. maijā, žūrijā bija RTU Zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna, AS «Exigen Services Latvia» finanšu un administratīvais direktors U. Smilts, «Swedbank» AS privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis, Latvijas Studentu apvienības prezidente Maira Belova, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes locekle Kitija Bite un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni Renāte Karjavčenko un Roberts Dobelis.

Konkurss «ResearchSlam» jau piekto gadu pēc kārtas izaicināja Latvijas jaunos pētniekus stāstīt vienkārši par sarežģīto. Šogad konkursam pieteicās 27 dalībnieki no piecām Latvijas augstskolām. Finālā iekļuva septiņi labākie – RTU doktorants K. Kalniņš, RTU doktorante Līga Grase, RTU maģistrants R. Rušenieks, LU doktorants K. Nesenbergs, LU maģistrants J. Dzirkalis, RSU doktorante L. Bidiņa un LLU doktorants N. Oborins. Visiem finālistiem īpašu balvu pasniedza arī «Swedbank» AS – dalību uzstāšanās meistarklasē kopā ar Baņutu Rubess un aicinājumu uzstāties sarunu festivālā «Lampa», kas notiks 1. un 2. jūlijā Cēsīs. Visi finālisti saņēma balvas arī no taku skrējiena seriāla «Stirnu Buks’ 2016», bet pirmo trīs vietu ieguvēji – balvu no AS «Latvenergo».

Vairāk par «ResearchSlam» projektu iespējams uzzināt konkursa mājaslapā researchslam.com.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. maijs, 2016 plkst. 21:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi