RTU atklāj renovēto Lielo zāli

30. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis atklāja renovēto RTU Lielo zāli, kas atrodas universitātes centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1. Zāles renovācija veikta, pateicoties SIA «SAKRET» atbalstam. Zāle regulāri tiek izmantota RTU studentu izlaidumiem un citiem svarīgiem pasākumiem, piemēram, rektora inaugurācijai un Satversmes sapulces sēdēm.


 Fotogalerija

Zāles renovāciju veica būvuzņēmums SIA «Placis» ar SIA «SAKRET»– Baltijā lielākā būvmaisījumu ražotāja Baltijā – atbalstu. Zāle pielāgojama studiju, konferenču, atpūtas un darba pasākumu vajadzībām.

«Izsakām pateicību mūsu ilggadējam sadarbības partnerim uzņēmumam «SAKRET»un tā direktoram RTU absolventam Andrim Vanagam, kurš regulāri sniedz atbalstu gan RTU studentu prakšu realizēšanā, gan citu universitātei būtisku projektu sekmēšanā, šoreiz finansiāli palīdzot universitātei nozīmīgas telpas – RTU Lielās zāles – renovācijas īstenošanā. Patiess prieks šajā laikā, kad universitāte piedzīvo jauninājumus studiju saturāun savā vizuālajā identitātē, iepriecināt RTU darbiniekus un studentus arī ar atjaunotu Lielo zāli, kas laiku lokos ir bijusi universitātei nozīmīgu notikumu un svētku  lieciniece,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

«RTU Lielajai zālei ir simboliski ļoti nozīmīga loma – tā ir slieksnis un atspēriens, uzsākot darba gaitas. Izglītība unstudiju biedri, ko RTU ieguvu pirms vairāk nekā 20 gadiem, arī man ir bijis pamats profesionālajai karjerai un «SAKRET» izveidei. Novērtējot izglītības lomu, «SAKRET»kopš uzņēmuma dibināšanas ar darbinieku zināšanām un saražoto produkciju atbalsta profesionālās un augstākās izglītības iestādes Latvijā. Tāpēc likumsakarīgs ir uzņēmuma ieguldījums mūsu topošo darbinieku, sadarbības partneru un klientu kalvei – RTU un tās «goda vārtiem» – Lielajai zālei,» stāsta AS «SAKRET Holdings» padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

RTU galvenā ēka Kaļķu ielā 1 celta 1958. gadā,un sākotnēji tajā bija iecerēts organizēt Augstāko partijas skolu, tačupēcāk to nolēma piešķirt Rīgas Politehniskajam institūtam (tagad – RTU). Pēdējo reizi ēkas Lielā zāle remontdarbus piedzīvojusi teju pirms 30 gadiem, kad RTU šajā zālē svinēja savu 125. jubileju.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. maijs, 2016 plkst. 15:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi