RTU APF aicina uz austriešu profesores vieslekciju par zaļas pilsētvides attīstību

26. augusts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (RTU APF) aicina uz austriešu profesores Elkes Krasni (Elke Krasny) vieslekciju «Hands-On Urbanism. The Right to Green». Tā notiks 4. septembrī plkst. 12 RTU APF, Āzenes ielā 18 (jaunā adrese – Ķīpsalas iela 6), 115. auditorijā. Lekcijas valoda – angļu.

E. Krasni ir kultūras teorētiķe, izstāžu kuratore, Vīnes Mākslas akadēmijas un Vīnes Tehnikās universitātes profesore. Vieslekcijā viņa ieskicēs pilsētu vēsturisko attīstību no 19. gadsimta līdz mūsdienām, īpašu uzmanību veltot individuālo mazdārziņu un kopienu dārziņu attīstībai.  

Kāda ir arhitektu, pilsētplānotāju un pašu iedzīvotāju loma un atbildība pilsētvides labiekārtošanā? Kā pilsētu pārvaldītāji un politiķi reaģē uz iedzīvotāju vēlmi izveidot zaļas apmetnes vai mazdārziņu kolonijas kādā pilsētas daļā? Vai no viena indivīda iniciatīvas var rasties ietekmīga sociāla kustība?  Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes varēs iegūt vieslekcijā. Klausītāji tiks iepazīstināti arī ar vairākiem pasaulē īstenotiem projektiem un iespējamajiem zaļas un ikvienam indivīdam draudzīgas pilsētvides attīstības scenārijiem.

E. Krasni pētījumi un kuratores darbs pārsvarā ir saistīts ar sociāliem mākslas projektiem, urbāno fenomenu izpēti, postkoloniālo teoriju, feminisma vēsturi. Viņas projekti ir starpdisciplināri. Tajos apvienota māksla, arhitektūra, izglītība, ainava un urbānisms. E. Krasni ir veidojusi dažādas izstādes, ir vairāku grāmatu un daudzu publikāciju autore.

Viņa lasa lekcijas studentiem arhitektūras teorijā, kultūras komunikācijā un vada kursu par mākslu publiskajā telpā. E. Krasni ir iniciējusi daudzus sadarbības projektus starp universitāti, muzejiem, fondiem, kas pārauguši nozīmīgos kultūrizglītojošos un Vīnes pilsētai nozīmīgos pasākumos. Sīkāka informācija par izstādes kuratori: www.elkekrasny.at.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. augusts, 2015 plkst. 16:23

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi