RTU aicina uz starptautisku konferenci par inovācijām un uzņēmējdarbību

9. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) piektdien, 13. maijā, rīko starptautisko konferenci «Entrepreneurship Ecosystem: What is Behind that?», kurā dažādu jomu speciālisti stāstīs par savu pieredzi inovāciju, uzņēmējdarbības un citās sfērās. Konference notiks RTU Dizaina centrā, Ķīpsalas ielā 6, Rīgā. Dalībnieku reģistrācija slēgta, taču būs pieejama konferences tiešraide.

Kembridžā(Lielbritānija) izveidojies liels augsto tehnoloģiju uzņēmumu klasteris, kas orientēts informācijas tehnoloģijās, elektronikā un biotehnoloģijās. Saistībā ar Kembridžas fenomenu un to, kā tur ir radusies uzņēmējdarbību veicinoša vide, kura salīdzināma pat ar Silīcijaieleju (ASV), runās Kembridžas Universitātes profesors Alans Barels (Alan Barrel).Citu piemēru – Somijas Aalto universitāti, kas kļuvusi par mērķi tiem, kuri pēta uzņēmējdarbības vidi, atklās Aalto Universitātes Dizaina fabrikas globālā tīkla stratēģe Paivi Oinonena (Päivi Oinonen), stāstot par Aalto Dizaina fabriku.

Līdzās ārzemju lektoriem runās arī viens no RTU Dizaina fabrikas vadītājiem Čārlzs Bušmanis (Charles Bušmanis), Banku Augstskolas profesore Tatjana Volkova un Latvijas jaunie uzņēmēji: «Anna House» dibinātāja Agnese Irbe, «Go VR studio» dibinātāja Gunita Kuļikovska un «Catchbox»līdzdibinātājs, kā arī uzņēmuma tehniskais vadītājs Miķelis Studers. Viņi dalīsies savos veiksmes stāstos par to, kā ir spējuši radīt un attīstīt personīgās biznesa idejas. Konferences noslēgumā ar lekciju parklientu ideju transformēšanu komerciālos panākumos uzstāsies KembridžasDizaina sabiedrības (Cambridge Design Partnership) vecākais produktu dizainers Horgi Kastro (Xorge Castro).

Konferencesrīkotāji – RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte un RTU Dizaina fabrika – apmeklētājiem sola diskusijas ar uzņēmējiem, uzņēmējdarbības atbalstītājiem, profesoriem, studentiem un politikas veidotājiem.

Reģistrēšanās konferencei

Konferences programma

Papildu informācija

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. maijs, 2016 plkst. 10:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi