RTU aicina piedalīties starptautiskajā izgudrojumu un inovāciju izstādē «Minox 2016»

11. maijs, 2016
.
.
.

Lai popularizētu radošu darbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicinātu izgudrojumu komercializāciju un ieviešanu tautsaimniecībā, jaunieši, izgudrotāji, zinātnieki un uzņēmumi līdz 15. jūnijam aicināti pieteikties starptautiskajai izgudrojumu un inovāciju izstādei «Minox 2016». Tā būs galvenais Latvijas Izgudrotāju dienas pasākums, ko organizē biedrība «CONNECT Latvija» un Latvijas Izgudrotāju biedrība (LIB).

Lai piedalītos izstādē, ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa.Dalībai izstādē jāsagatavo izgudrojuma idejas makets, funkcionējošs modelis vai prototips. Gadījumā, ja trūkst zināšanu vai iespēju, lai sagatavotu savas idejas uzskatāmu demonstrāciju, lūgums sazināties ar pasākuma organizatoriem, rakstot uz e-pastu .

Izstāde notiks 7.–8. oktobrīRīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes foajē. Izstādes dalībniekiem uzskatāmi jādemonstrē savu izgudrojumu reprezentējošs plakāts, video, makets, funkcionējošs modelis, prototips vai paraugs.

Izstādes dalībnieki varēs ne vien prezentēt savu izgudrojumu, bet arī piedalīties ar to konkursā. Popularizējot izgudrojumus, izstādes laikā notiks arī koka auto un saules mašīnu sacensības, kā arī būs iespēja piedalīties biznesa kontaktu programmā un citās aktivitātēs. Papildu informācija – pa tālr. 29100252, rakstot uz e-pastu vai mājaslapā.

Izgudrotāju diena Latvijā tiek atzīmēta 6. oktobrī, jo 1936. gada 6. oktobrīLatvijas izcilais izgudrotājs Valters Caps noslēdza līgumu ar Valsts elektrotehnisko fabriku (VEF) par miniatūrās fotokameras «Minox» komercializāciju.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. maijs, 2016 plkst. 15:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi