«ResearchSlam» fināls: inovatīvie audumi viedo apģērbu izgatavošanā, ādas šūnas un smadzeņu uzbūve

7. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina uz konkursa «ResearchSlam» finālu, kurā četru Latvijas augstskolu četri maģistranti un divi doktoranti sacentīsies zinātnisko pētījumu prezentēšanā, atraktīvā veidā stāstot par inovatīvo audumu izmantošanu viedo apģērbu izgatavošanā, ādas šūnu potenciālu medicīnā, smadzeņu uzbūves noslēpumiem un hipokampa analīzes nozīmi un citiem tematiem.

Konkursa fināls notiks piektdien, 15. maijā, plkst. 19 Spīķeru koncertzālē, Rīgā, Maskavas ielā 1/4.

Pasākumābūs iespēja uzzināt arī par pētījumiem, kas saistīti ar papildinātās realitātes izmantošanu tūrismā, kā arī par to, kā panākt, lai lieciniekuatmiņu neietekmētu viltus atmiņa. Tiks prezentēts arī pētījums, kā ceļasatiksmes negadījumu izraisītāji skaidro notikušā cēloņus, un piedāvātipriekšlikumi šā jautājuma risināšanā.

Katram dalībniekam tiks dotas 15 minūtes, lai pārliecinātu žūriju un atbildētu uz tās jautājumiem par veikto pētījumu. Atšķirībā no atlases kārtām konkursa finālā dalībnieki netiks dalīti dažādās kategorijās un studiju līmeņos. Žūrijā būs RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna, konkursa lielāko atbalstītāju – AS «Exigen Services Latvia» un SIA «VISMA Enterprise» – pārstāvji, kā arī vidusskolēni.

Gatavojotieskonkursa finālam, tā dalībnieki pilnveido prezentācijas prasmes «runaskursi.lv» mācībspēku vadībā. Savukārt konkursa Youtube kanālā – https://www.youtube.com/ResearchSlam – notiek skatītāju simpātijas noteikšana, balsojot par sev tīkamāko no 29 dalībnieku atlases kārtu video prezentācijām. Skatītāju simpātijas balvu nodrošina žurnāls «GEO».

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», Eiropas Parlaments, SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. maijs, 2015 plkst. 11:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi