Prezentēs pētījumu par Latvijas ķīmiķu devumu sabiedrībai

2. jūnijs, 2015
.
.
.

Ceturtdien, 4. jūnijā, kad Latvijā norisināsies 12. klases centralizētais eksāmens ķīmijā, Latvijas ķīmijas un farmācijas uzņēmumu un augstākās izglītības mācību iestāžu pārstāvji preses konferencē prezentēs pētījumu par Latvijas ķīmiķu devumu sabiedrības attīstībā. Pasākuma dalībnieki tiks arī iepazīstināti ar interneta vietni Ķīmiķo.lv, kur jaunieši un viņu vecāki var iegūt informāciju par ķīmijas nozari.

Preses konference notiks 4. jūnijā plkst. 12 Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (RTU MLĶF), Ķīpsalā, P. Valdena ielā 3.

Aptauju par ķīmiķu devumu Latvijas sabiedrībai pēc Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas (LAĶĪFA) pasūtījuma veicis pētījumu centrs SKDS. Aptaujas rezultāti liecina, ka sabiedrībā trūkst izpratnes par to, ar ko nodarbojas ķīmiķi un kādi ir lielākie atklājumi ķīmijas nozarē pēdējos simts gados. Aptaujas prezentācijā tiks sniegts plašāks ieskats aptaujas rezultātos, kā arī sniegtas atbildes uz jautājumiem, kāpēc par savu nākotnes karjeras jomu izvēlēties ķīmijas nozari un kā motivēt jauniešus studēt ķīmiju.

«Jau tuvākajā laikā ķīmijas un farmācijas nozarē būs nepieciešami vairāki tūkstoši jaunu darbinieku, jo joma strauji attīstās un daļa tajā strādājošo pašlaik ir pirmspensijas vecumā. Pēdējos gados ir daudz darīts, lai palielinātu topošo studentu interesi par ķīmijas studijām, cieši sadarbojoties ar augstskolām. Domājot par nozares attīstību ilgtermiņā, apzināmies, ka ir jārada interese par ķīmiju jau bērnībā. Ar projektu Ķīmiķo.lv mēs vēlamies parādīt dažāda vecuma cilvēkiem, cik aizraujoša var būt ķīmija,» saka LAĶĪFA valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

Preses konferencē piedalīsies V. Skrīvelis, pētījuma centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš, RTU MLĶF dekāns profesors Valdis Kokars, uzņēmuma «Grindeks» Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa, «Olainfarm» valdes loceklis Salvis Lapiņš un Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes vadošā pētniece ķīmijas doktore Ilva Nakurte.

Pēc preses konferences būs iespēja iepazīties ar MLĶF laboratorijām.  

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. jūnijs, 2015 plkst. 15:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi