Noskaidroti vēl divi «ResearchSlam 2016» konkursa finālisti

11. aprīlis, 2016
.
.
.

Par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētā jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» otrās atlases kārtas uzvarētājiem ir kļuvuši RTU doktorants Kārlis Kalniņš un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) doktorante Luīze Bidiņa.

  Pasākuma fotogalerija

«Arī šoreiz žūrijai un skatītājiem uzdevums nebija viegls, jo dalībnieki bija cītīgi gatavojušies un pārstāvēja dažādas zinātņu nozares. Izskanēja stāsti gan par kuņģa slimību riska analīzi un vēža ārstēšanu ar vīrusa palīdzību, gan par veiksmīgas karjeras izpratni, gan arī par mākslīgo intelektu un emocijām virtuālajos skolotājos,» atklāj RTU Doktorantūras skolas vadītāja Lita Akmentiņa. Par to, ka visi dalībnieku temati bija visnotaļ aktuāli, liecināja arī spraigās diskusijas ar žūriju, kas gandrīz visos gadījumos pārsniedza jautājumiem atvēlēto laiku. Līdz ar to arī rezultātu apkopošana bija izaicinošs process, jo žūrijas un skatītāju vērtējums ne visos gadījumos sakrita.

Par konkursa «ResearchSlam 2016» otrās atlases kārtas par uzvarētājiem kļuva RTU doktorants Kārlis Kalniņš, kurš pēc žūrijas vērtējuma ierindojās pirmajā vietā, bet pēc skatītāju – trešajā, un RSU doktorante Luīze Bidiņa, kas pēc žūrijas vērtējuma ierindojās otrajā vietā, bet pēc skatītāju – pirmajā. K. Kalniņš stāstīja par savu darbu ar dabas šķiedras kompozītiem, kas izgatavoti no otrreizējiem materiāliem, bet L. Bidiņa – par ģenētiskajām kļūdām un iedzimtām sirds muskuļu slimībām latviešiem. Abi dalībnieki turpinās sacensties par galvenajām balvām konkursa finālā.

Jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam 2016» otrā atlases kārta notika 7. aprīlī, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (APF). Tajā sacentās seši doktoranti un divi maģistranti no četrām dažādām Latvijas augstskolām. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēja kompetenta žūrija: «ResearchSlam 2015» uzvarētājs Atis Hermanis, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes loceklis Aldis Bulis, uzņēmējs un kādreizējais basketbolists Raimonds Miglinieks, RTU Zinātniskās darbības projektu nodaļas vadītāja Sandra Vasiļevska un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Roberts Pavlovskis. Savu viedokli aktīvi izteica arī skatītāji, balsojot par savu favorītu.

Konkursā «ResearchSlam 2016» piedalās 24 dalībnieki no piecām dažādām Latvijas augstskolām. Lai iegūtu iespēju sacensties par galvenajām balvām, katram dalībniekam ir jāpiedalās vienā no trim atlases kārtām un jāpastāsta par savu pētījumu interesantā un saprotamā veidā, izmantojot PechaKucha™ (20 slaidi 20 sekundēs) prezentāciju formātu.

Nākamā konkursa «ResearchSlam 2016» atlases kārta notiks 14. aprīlī plkst. 19 RTU APF, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6. Konkursa organizatori aicina interesentus ierasties uz atlasi, lai uzzinātu daudz jauna, kā arī atbalstītu savus favorītus.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. aprīlis, 2016 plkst. 17:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi