Noskaidroti konkursa «ResearchSlam 2016» dalībnieki

16. marts, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajā konkursā «ResearchSlam» piedalīsies 24 dalībnieki no piecām Latvijas augstskolām. Konkursā noskaidros jaunos zinātniekus, kuri vislabāk spēs viegli uztveramā un saistošā veidā iepazīstināt sabiedrību ar saviem pētījumiem un zinātnisko darbu.

No 8. februāra līdz 10. martam konkursam «ResearchSlam 2016» pieteicās 27 maģistrantūras un doktorantūras studenti, pārstāvot visdažādākos zinātnes tematus, sākot ar kaulu un kaula implantu elektrisko potenciālu, līdz pat universālā viedā tērpa arhitektūrai. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu aktīvāki bija doktoranti, kas iesniedza 17 pieteikumus.

Konkursa pieteikumos dominēja RTU studenti, kuri ir iesnieguši 13 pieteikumus. Seši pieteikumi ir no Latvijas Universitātes (LU) maģistrantiem un doktorantiem, bet pa trim – no Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem un divi – no Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studentiem.

Pieteikumu izvērtēšanā tika ņemts vērā, cik interesanti un saprotami jaunie zinātnieki spēj aprakstīt savu pētījumu, kā arī viņu motivācija dalībai konkursā. Papildus tika vērtētas arī 11 dalībnieku runas prasmes, jo viņi konkursa pieteikumam bija pievienojuši video, tādējādi izmantojot iespēju pārliecināt konkursa priekšatlases komisiju par savām runas prasmēm un motivāciju piedalīties konkursā.

Dalībnieki pirmo reizi tiksies 23. martā, kad notiks mācību seminārs sadarbībā ar «RunasKursi.lv». Konkursa «ResearchSlam» atlases kārtās 31. martā, 7. aprīlī un 14. aprīlī noskaidros sešus finālistus, kuri sacentīsies par galvenajām balvām – vienreizējām stipendijām, bet visiem konkursa dalībniekiem tiks nodrošinātas veicināšanas balvas.

Šogad jauno zinātnieku konkursa «ResearchSlam» īstenošanā RTU sadarbojas ar «Swedbank» AS, kas konkursa finālistiem nodrošinās iespēju uzstāties sarunu festivālā «Lampa». Šajā pasākumā jaunajiem zinātniekiem būs unikāla iespēja ne tikai prezentēt savu pētījumu plašākai auditorijai, bet arī veidot diskusiju ar sabiedrību par zinātniskajiem atklājumiem Latvijā. Sagatavojot konkursa finālistus veiksmīgākai dalībai festivālā, «Swedbank» nodrošinās arī īpašu balvu – meistarklasi uzstāšanās prasmju spodrināšanai. Tā veidota, lai papildinātu konkursa laikā nodrošināto mācību ciklu un pilnveidotu dalībnieku prasmes zinātnes komunikācijā.

Balvu fondu ir sarūpējuši konkursa sadarbības partneri un atbalstītāji: «Swedbank» AS, IT uzņēmums AS «Exigen Services Latvia», AS «Latvenergo», sporta klubu tīkls «MyFitness» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «RunasKursi.lv».

Vairāk par «ResearchSlam» projektu iespējams uzzināt mājaslapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. marts, 2016 plkst. 16:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi