«Hausmaster» stipendiju konkursā RTU studenti izstrādā idejas ēku energoefektivitātes veicināšanai

7. februāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un SIA «Hausmaster» konkursā stipendiju studiju procesa pilnveidošanai 1400 EUR apmērā saņēmis RTU Būvniecības fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta students Renārs Millers, kura izstrādātie risinājumi ļautu Rīgas pilsētai ietaupīt aptuveni 60% no karstā ūdens sagatavošanai nepieciešamā enerģijas patēriņa gadā.

 Skatīt galeriju   

R. Millers savā pētījumā kā vienu no iespējamajiem energoefektivitātes paaugstināšanas risinājumiem piedāvā notekūdeņu siltuma atgūšanas iekārtu uzstādīšanu, jo to sākotnējās izmaksas ir proporcionāli mazākas nekā ēku siltināšanas vai renovācijas izdevumi. Šobrīd šāda iekārta jau ir uzstādīta RTU dienesta viesnīcā Ķīpsalā.

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studente Elīna Mūrniece norāda, ka varētu izmantot alternatīvo enerģiju, piemēram, solārās tehnoloģijas. Laikus paredzot un iestrādājot tās Latvijas Nacionālās bibliotēkas fasādes apdarē, būtu iespējams būtiski veicināt energoefektivitāti un ietaupīt elektroenerģijas izmaksas.

«Stipendiju konkursa finālistu prezentācijās ir daudz jaunu un inovatīvuideju, ko mēs kā apsaimniekotājs varam pārrunāt ar māju iedzīvotājiem un, iespējams, nākotnē realizēt, veicinot māju energoefektivitātes rādītājus. Šādas aktivitātes palīdz mums rast klientiem piemērotāko un ērtāko risinājumu,» atzīst SIA «Hausmaster» valdes locekle Līga Briķena.

«SIA «Hausmaster» stipendiju konkurss parāda, ka ar studentu palīdzību var iegūt pētījumus par sabiedrībai aktuālām tēmām. Šādi konkursi dod iespēju gan uzņēmumiem uzrunāt potenciālos darbiniekus, ganstudentiem pierādīt sevi reālu problēmu risināšanā,» atzīst RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps.

Nodibinājums RTU Attīstības fonds darbojas kopš 2002. gada aprīļa un veic sabiedriskā labuma darbību, piesaistot organizāciju, juridisku un fizisku personu ziedojumus un dāvinājumus, lai augstākās tehniskās izglītības iestādes veidotu par moderniem izglītības, zinātnes un kultūras centriem Latvijā.

SIA «Hausmaster» nodrošina dzīvojamo māju apsaimniekošanu Rīgā untās apkārtnē. Uzņēmumā strādā speciālisti ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi  dzīvojamo māju apsaimniekošanā, tam ir plaša tehniskā bāze, vairākas avārijas brigādes un citi resursi.

RTU Informācijas centrs


Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. februāris, 2014 plkst. 11:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi