Grāmatu ķēdē pārvieto RTU Zinātniskās bibliotēkas krājumu

21. janvāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskajā bibliotēkā (RTU ZB) sākušies jaunās ēkas iekārtošanas un krājuma pārvietošanas darbi. Uz laiku apmeklētājiem jārēķinās ar nelielām neērtībām, tomēr lielākoties bibliotēkas iekārtošanas darbi noris paralēli pamata darbam.

Pašlaik visās lietotāju apkalpošanas vietās bibliotēkā paralēli darbam ar lasītājiem notiek krājuma un telpu kārtošana. Krājums pakāpeniski tiek pārvests no Būvniecības un arhitektūras filiāles, bet darbinieki veido grāmatu ķēdi, lai grāmatas pārvietotu pa ēkas stāviem un telpām, bibliotēku iekārtojot. RTU Zinātniskās bibliotēkas jaunā ēka un esošā centrālā bibliotēka kļūs par vienotu kompleksu.

Plānots, ka lasītāju apkalpošana bibliotēkas iekārtošanas laikā pilnībā pārtraukta netiks, darbi norit paralēli. Jau tagad lasītāji var izmantot bibliotēkas jaunās telpas, tajās nokļūstot no Centrālās bibliotēkas 2. un 3. stāva, jo pagaidām ieeja no jaunās  ēkas vēl nedarbojas.  Lasītāji aicināti būt saprotošiem un pacietīgiem, bet palīdzību atrast nepieciešamās grāmatas lūgt bibliotekāriem.

No 25. janvāra pilnībā būs slēgta bibliotēkas Būvniecības un arhitektūras filiāle. Tā nav likvidēta, bet gan daļa krājuma pārvietota uz Centrālo bibliotēku, savukārt mācību grāmatas ir pārvietotas uz Mācību literatūras abonementu Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes ēkā, Paula Valdena ielā 3, 3. stāvā.

Sākoties nākamajam semestrim, Mācību literatūras abonementā no 1. līdz 6. februārim notiks tikai grāmatu saņemšana no lasītājiem. Tur var nodot arī Būvniecības un arhitektūras filiālē saņemto literatūru. Tāpat lasītāji aicināti izmantot pašapkalpošanās automātu. Mācību grāmatu izsniegšana jaunajam semestrim Mācību literatūras abonementā sāksies 8. februārī.

Jau pērnā gada decembrī svinīgi atklātas Laboratoriju mājas un ZB jaunās ēkas, kas atrodas RTU studentu pilsētiņā, Ķīpsalā. Ēku atklāšana noslēdza vienu posmu RTU studentu pilsētiņas būvniecībā, kuras laikā ir uzceltas jaunas un renovēta lielākā daļa Ķīpsalā esošo RTU fakultāšu ēku.

RTU Zinātniskās bibliotēkas jaunajā kompleksā bibliotēkas krājums – aptuveni 1 600 000 dokumentu inženierzinātnēs un arhitektūrā, kā arī citās nozarēs – būs koncentrēts vienkopus, un tas radīs jaunas iespējas bibliotēkas attīstībā un jaunu pakalpojumu sniegšanā. Ēkā paredzēta lasītava, kas studentiem būs atvērta 24 stundas septiņas dienas nedēļā. Šeit būs arī krājums brīvpieejā, retumu lasītava, mācībspēku lasītava, individuālās kabīnes un grupu telpas, kā arī transformējama konferenču zāle.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. janvāris, 2016 plkst. 14:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi