Dibina profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmiju

4. decembris, 2013
.
.
.

Ar prieku informējam par nozīmīgu notikumu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) dzīvē – profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas iedibināšanu RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (APF) studentiem.

APF studentus aicina pieteikties prēmijai līdz šā gada 18. decembrim. Prēmijas apjoms ir 843.37 lati (1200 eiro).

Uz prēmiju var pretendēt akadēmisko (bakalaura 4. kursa un maģistrantūras 1. kursa) un profesionālo (1. un 2. kursa) studiju programmu studenti. Pretendentam prēmiju var piešķirt tikai vienu reizi.

RTU APF profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas mērķis ir veicināt kopējo harmoniju Latvijas pilsētu un lauku vides attīstībā, piedāvājot visplašāko paņēmienu klāstu gan plānojumu, gan arhitektūras formālo risinājumu veidošanā Latvijas pilsētu un lauku vides attīstībā.

Profesora Ivara Strautmaņa zinātniskā darbība ir saistīta ar vietējo, reģionālo problēmu nozīmes izpēti mūsdienu arhitektūras profesijā. Šai tēmai viņš veltījis savu diplomdarbu un tā bijusi viņa interešu lokā gan kā praktizējošam arhitektam, gan strādājot ar studentiem universitātē.

Mūsdienās, ņemot vērā atvērtību un ar to saistīto visplašāko pieeju pasaules arhitektūras uzkrātās pieredzes bagātībām, jautājums par savas reģionālās formu valodas veidošanu un izmantošanu arhitektūrā kļūst arvien aktuālāks.
Prēmiju turpmāk piešķirs reizi gadā pirms Ziemassvētkiem vienam labākajam RTU APF studentam.

Prēmijas piešķiršanas kritēriji ir augstas sekmes visā studiju laikā, studenta profesionālā aktivitāte ārpus tiešās studiju programmas apguves, kā arī izstrādātā studiju darba profesionālā kvalitāte. Pretendenta studiju procesa mācību pārtraukums nedrīkst pārsniegt vienu gadu.

Pretendentu pieteikumus izvērtēs komisija šādā sastāvā: Saeimas deputāte, arhitekte Inguna Rībena, RTU APF prodekāne profesore Sandra Treija, RTU APF Arhitektūras un pilsētbūvniecības katedras vadītājs profesors Jānis Briņķis, Latvijas Reģionālās arhitektūras akadēmijas pārstāvis, arhitekts Juris Skalbergs un pats profesors Ivars Strautmanis.

Sīkāka informācija un pieteikuma veidlapas atrodama Arhitektūras un pilsētbūvniecības katedrā, Āzenes ielā 18, 415. telpā pie Ingunas Dumberes, tālr. 67089116, e-pasts: .

RTU APF

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. decembris, 2013 plkst. 12:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi