Aicinājums uz Latvijas Augstskolu un koledžu mūžizglītības asociācijas diskusiju/kontaktbiržu

23. aprīlis, 2015
.
.
.

Latvijā jau ilgu sabiedrībā un politikas veidotāju aprindās tiek diskutēts par reformu nepieciešamību augstākajā izglītībā. Tomēr līdz šim vēl nav skaidri noteikts virziens, kurā būtu jānotiek šīm reformām, ieskaitot arī augstākās izglītības internacionalizācijas gaitu. Tomēr internacionalizācija veido būtisku augstākās izglītības reformu un valsts turpmākās attīstības daļu. Arī «Latvijas Augstākās izglītības un augstskolu attīstības nacionālajā koncepcijā 2013.-2020. gadam» augstākās izglītības internacionalizācija ir norādīta kā prioritāte augstākās izglītības sistēmas modernizācijas ietvaros, vienlaikus nezaudējot tās stratēģisko saikni ar valsts attīstības un konkurētspējas jautājumiem.1

 
es.jpg
 
solidarity_and_management_of_migration_flows.jpg
european_integration_fund.jpg
pdm.jpg
lakma.jpg

Latvijas Augstskolu un koledžu mūžizglītības asociācija (LAKMA) kopā ar biedrību «Patvērums «Drošā māja»» Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projekta «Starpinstitucionālās un starpprofesionālās sadarbības pilnveidošana darbam ar trešo valstu pilsoņiem» (Granta līgums Nr. IF/2013/3/4) ietvaros, aicina augstskolu pārstāvjus, kuru darba ikdiena saistīta ar trešo valstu studentiem, piedalīties diskusijā/ kontaktbiržā kopējā dialoga veidošanai starp augstskolu pedagoģisko un administratīvo personālu, trešo valstu valstspiederīgajiem – augstskolu studentiem un speciālistiem/ konsultantiem.

Pētījumā «Latvijā studējošo saliedētības veicināšana un ārzemju studentu diskriminēšanas mazināšana», kā viens no trim negatīvajiem aspektiem studijām Latvijā tiek minēta diskriminācija, tāpēc diskusijas/kontaktbiržas galvenais mērķis ir saprast katras iesaistītās puses viedokli par esošo situāciju augstskolās un koledžās darbam ar trešo valstu valstspiederīgajiem, kā arī izstrādāt ieteikumus augstākās izglītības iestādēm par darbu ar studentiem - trešo valstu valstspiederīgajiem.

Norises vieta un laiks: 2015. gada 27. aprīlis, plkst. 13.30
Norises vieta: Āzenes ielā 22 k1, 11. stāvā, konferenču zālē.

Pieteikšanās un informācija par dalību seminārā:

Projektu (līdz)finansē Eiropas Savienība. Projekta «Starpinstitucionālās un starpprofesionālās sadarbības pilnveidošana darbam ar trešo valstu pilsoņiem» īstenošana tiek līdzfinansēta 75% no Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un 25% no valsts budžeta līdzekļiem. Šī publikācija ir veidota ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstu. Par publikācijas saturu atbild «Latvijas Augstskolu un koledžu mūžizglītības asociācija». Granta līguma Nr. IF/2013/3/4.

1 Latvijas Augstākās izglītības un augstskolu attīstības nacionālā koncepcija 2013.-2020.gadam. 8.lpp.

RTU Studiju departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. aprīlis, 2015 plkst. 0:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi