Aicina pieteikties bezmaksas biotehonomikas kursiem

13. janvāris, 2016
.
.
.

Aicinot Latvijas iedzīvotājus pievērsties taupīgākai bioresursu izmantošanai ikdienā, tādejādi veicinot ilgtspējīgāku vides attīstību, Rīgas Tehniskās universitātes Tālākizglītības nodaļa un Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts (RTU VASSI) piedāvā interesentiem apgūt bezmaksas studiju kursu «Biotehonomika», kas novērtēts divu kredītpunktu apjomā.

Biotehonomika jeb biotautsaimniecība, jeb bioekonomika ir uz zinātni balstīta vietējo resursu taupīga izmantošana, radot jaunus, tirgū pieprasītus, konkurētspējīgus produktus, kas ir saražoti ar inovatīvām un modernām biotehnoloģijām. Biotehonomika visprecīzāk definē bioresursu izmantošanas aspektus, jo pievēršas tehnoloģiskajām problēmām, kas ir saistītas ar bioresursu ieguves un pārstrādes tehnoloģijām, kā arī ar jaunā produkta lietojumu un ekodizainu.

Studiju kurss ietver biotehonomikas ieviešanas klimata, vides, ekonomisko, socioekonomisko un likumdošanas aspektu analīzi. Kursa apmeklētāji varēs meklēt inovatīvas biznesa idejas.  

Pieteikties kursiem var elektroniski līdz 28. janvārim. Kursus var apmeklēt jebkurš interesents, vietu skaits ir ierobežots.  Nodarbības notiks astoņas nedēļas (no 3. februāra līdz 30. martam) trešdienās RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, Rīgā, Āzenes ielā 12 k-1, 115. auditorijā. Pēc studiju kursa sekmīgas pabeigšanas būs iespējams saņemt RTU Tālākizglītības apliecību. Nodarbību plāns apskatāms šeit.

Studiju kurss tiek organizēts projektā «Apmācību kursa un studiju programma «Bioekonomikas sektora klimata tehnoloģiju sociāli ekonomiskie aspekti» moduļa izstrāde».

Sīkāka informācija, rakstot uz e-pastu .

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. janvāris, 2016 plkst. 9:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi