5 iemesli, kāpēc studēt muitas un nodokļu administrēšanu

2. jūnijs, 2022
.
.
RTU Muitas un nodokļu vēstures muzejs

Vai domājot par karjeras iespējām, redzi sevi novēršam un atklājam noziedzīgus nodarījumus kā lidostās, tā ostās un robežpunktos? Šīs ir tikai dažas no vietām, kurās muitas un nodokļu speciālisti turpina savas darba gaitas pēc studiju beigām.

Ja arī Tu vēlies iegūt izglītību, kura Tev noderēs ne tikai tuvākajai desmitgadei, tad iepazīsties ar 5 iemesliem, kāpēc studēt Muitas un nodokļu administrēšanu.

Pirmkārt, šī ir vienīgā studiju programma Latvijā, kura sagatavo speciālistus muitas un nodokļu jomā.

Otrkārt, tā ir izveidota un starptautiski atzīta kā atbilstoša gan Pasaules muitas organizācijas, gan Eiropas Komisijas prasībām muitnieku kompetenču jomā. Savukārt, studiju programmu starptautiskie eksperti to ir atzinuši par vienu no vadošajām programmām muitas jomā Eiropas Savienībā.

Lai studentus nodrošinātu ar vērtīgām zināšanām un uzlabotu to konkurētspēju darba tirgū, mācību procesā tiek iesaistīti VID muitas un nodokļu administrācijas, citu valsts iestāžu un uzņēmumu vadošie eksperti, kā arī studentiem tiek nodrošināta prakse gan muitas un nodokļu iestādēs, gan dažādos uzņēmumos.

Ne mazāk svarīgi ir tas, ka studiju procesā tiek attīstīta analītiskā domāšana, sniegtas profesionālas zināšanas muitas un nodokļu jomā. Šajā studiju programmā tiek sagatavoti ne tikai muitas iestāžu vadītāji un nodokļu ekonomisti, bet arī speciālisti uzņēmējdarbībai.

Savukārt, pabeidzot RTU, absolventiem paveras visai interesanta, daudzpusīga karjera dinamiskā vidē. Absolventiem ir iespēja darīt valstij nozīmīgus darbus: apkarot ēnu ekonomiku, samazināt terorisma draudus, viltotu preču apriti. Specialitātes absolventi strādā arī ārvalstīs gan privātajā sektorā, gan arī dažādās starptautiskajās organizācijās, Eiropas Komisijā vadošos amatos struktūrvienībās, kas saistītas ar nodokļu un muitas administrēšanas jautājumiem Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Kopīgot rakstu

Citi bloga ieraksti