RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

XXIII Latvijas studentu teātra diena noslēgusies. Sveicam visus laureātus!!!

22. marts, 2022
.
.
.
Lielo balvu «Āksta cepure» par izrādi «Nodevīgā sirds» saņēma Latvijas Universitātes studentu teātris

Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centra organizētā 23. Latvijas studentu teātra diena ar vadmotīvu - «Pagātne iedvesmo» - notika sestdien, 19. martā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā visas dienas garumā.

Teātra dienas dalībnieki, skatītāji un izrāžu konkursa žūrija, kurā strādāja režisore Asja Visocka un trīs talantīgi, topošie teātra kritiķi -  Māra Bērtaite, Jete Anna Puriņa un Didzis Ruicēns - sacīja atzinīgus vārdus par pasākuma norisi.  Teātra kritiķi atzina, «bija liels prieks un atbildība piedalīties pasākumā. Prieks redzēt, ka jauniešiem ir interese veltīt laiku un pūles, lai piedalītos teātra radīšanas notikumā un jo īpašs prieks par tiem, kuri parādīja lielu atdevi un teicamu aktierisko potenciālu. Visa diena, pavadīta Smiļģa mājā, pilna dažādības, dzīvības un kustības. Paldies dalībniekiem, organizatoriem par sirsnīgu, emocijām pilnu sestdienu pirms pavasara iestāšanās».


Konkursā:
II Īpašo balvu saņēma RTU studentu teātris «Kamertonis» par izrādi STUDENTU KAISLĪBAS, kas veidota pēc Nadeždas Pervuhinas stāstu motīviem. Dramatizējuma autore Ludmila Stančika.
Īpašā balva pasniegta par tēmas aktualitāti – studentu problēmu, studentu dzīves atainojumu mūsdienu un vēsturiskā kontekstā. Tāpat uzteicama partnerība un mīlestības tēmas izcelšana, iedvesmojot un izceļot galveno.

I Īpašo balvu saņēma  LLU studentu teātris par izrādi ĒNU SPĒLES, kas veidota pēc A.Čehova lugas «Bildinājums» motīviem. Dramatizējuma autore Astra Kacena.
Īpašā balva pasniegta par spēles azartu, drosmi klasiskā dramaturģijas materiāla izvēlē un izcilā tā izpildījumā.

Balvu LABĀKĀ AKTRISE ieguva JVLMA operstudijas «Figaro» aktrise Lioneta Roze par lomas atveidojumu Volfganga Amadeja Mocarta operas FIGARO KĀZAS fragmentos. Operstudijas «Figaro» mākslinieciskais vadītājs Viesturs Gailis.
Balva pasniegta par izcilu partnerību, temperamentu raksturlomas izpildījumā un augstvērtīgu vokālo sniegumu.

Balvu LABĀKAIS AKTIERIS ieguva LLU studentu teātra aktieris Kaspars Žūriņš par lomu izrādē ĒNU SPĒLES. Izrādes režisore Astra Kacena.
Balva pasniegta par izcilu raksturlomas izpildījumu, A. Čehova dramaturģijas dziļu izpratni un vieglumu lomas atveidošanā.

ŽŪRIJAS SIMPĀTIJU BALVAS:

  • LU studentu teātra aktieriem Pēterim Tjarvem un Rodrigo Vilhelmam Nežbortam par profesionālu sniegumu, atdevīgu skatuvisko mijiedarbību un partnera izjūtu izrādē «Nodevīgā sirds». Izrādes režisors Visvaldis Klintsons;
  • LLU studentu teātra aktierim Dānielam Tanonam par lielisku aktiermeistarību, vieglumu un humora izjūtu izrādē «Ēnu spēles» pēc  A.Čehova lugas «Bildinājums» motīviem. Izrādes režisore Astra Kacena;
  • RTU studentu teātra «Kamertonis» aktrisei Veronikai Voroncovai par dabisku, nosvērtu, pilnīgu un patiesu tēlojumu izrādē «Studentu kaislības». Režisore Ludmila Stančika;
  • RTU studentu teātra «Spēle» aktrisei Vikai Aleksejevai par spilgtu lomas atveidojumu izrādē «Atbildes mākonī». Režisore Raimonda Vazdika;

Lielo, ceļojošo balvu «Āksta cepuri» šogad (iepriekš «Āksta cepuri» ieguva RTU «Spēle») saņēma Latvijas Universitātes studentu teātris par izrādi NODEVĪGĀ SIRDS, kas veidota pēc amerikāņu rakstnieka Edgara Allana Po tāda paša nosaukuma darba motīviem par idejiski piesātinātu scenogrāfisko risinājumu, režijas viengabalainību un izkoptu kustību partitūru.

Izrādes režisors Visvaldis Klintsons; mūzikas un skaņas režisors Andrējs Krūmiņš.

Latvijas studentu teātra dienas AKLĀŠANAS ceremonijā piedalījās RTU instrumentālais ansamblis GAIVA, uzrunu teica Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš, savukārt NOSLĒGUMĀ ar literāri muzikālu kompozīciju uzstājās RTU studentu teātra «Spēle» mākslinieciskā vadītāja Raimonda Vazdika.

Paldies par atbalstu XXIII Latvijas studentu teātra dienas tapšanā:
Rīgas Tehniskai universitātei, Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centram, Nacionālajam teātrim, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim, Teātra klubam «Austrumu robeža», izdevniecībai «Avots», Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam, SIA «Aqua Villa Boutique SPA», Eduarda Smiļģa Teātra muzejam.

Uz tikšanos nākamreiz!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. marts, 2022 plkst. 16:28

Līdzīgi raksti

Jaunumi