RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

«Vektors» un «Tautumeitas» īsteno jaunu dejas videoklipu

22. oktobris, 2021
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis «Vektors» sadarbībā ar mūsdienu tautas mūzikas grupu «Tautumeitas» radījis dejas videoklipu «Brosnej, puika, tū dzeršonu».

Dzīvespriecīgā, emocionālā un rotaļīgā horeogrāfijā izdejots latgaliešu tautas dziesmās aprakstītais, mūžsenais un aktuālais stāsts par īstā precinieka izvēli un mīlestību.

Tautas dziesmas aranžējums: Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Laura Līcīte, Laura Vārpiņa, Mārtiņš Miļevskis, Staņislavs Judins un Elvis Lintiņš (grupa «Tautumeitas»).
Horeogrāfija: TDA «Vektors» mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale.
Videomākslinieki: Reinis Blūms un Oto Avots.
Darbs pie «Brosnej, puika, tū dzeršonu» sākts 2020.gadā.

Dziesma a capella versijā iekļauta «Tautumeitu» izdotajā albumā «Dziesmas no Aulejas». Muzikālā interpretācija «Brosnej, puika, tū dzeršonu» kopdarbā ar TDA «Vektors» papildināta ar bagātīgu instrumentālu skanējumu. Tautas mūzikas grupa «Tautumeitas» pauž gandarījumu TDA «Vektors» iniciatīvai, kas radījusi iespēju izveidot dziesmai aranžējumu un popularizēt Aulejas dziesmas arī ar dejas burvību. RTU TDA «Vektors» sadarbībā ar R. Blūmu iepriekš radījis pārsteidzošus videoklipus «Atmiņu kaleidoskops» un «Bez gaismiņas nedzīvošu».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. oktobris, 2021 plkst. 12:23

Līdzīgi raksti

Jaunumi