RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Sveiciens visiem dejotājiem un dejas mākslas turētājiem RTU un Latvijā Starptautiskajā Dejas dienā!

29. aprīlis, 2021
.
.
.

29.aprīlī dejojot izkustēties tika aicināti visi, gan darba vietā, gan mājās, atpūtas pauzēs no datora ekrāna, savukārt vakarā plkst.19.00 sekot līdzi varēja Dejas balvas pasniegšanas ceremonijai no Dailes teātra Latvijas sabiedrisko mediju platformā LSM.lv 

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā. Reizi divos gados to piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā. Šogad Dejas balvas tika pasniegtas otro reizi. «Dejas balvas 2019–2020» pasniegšanas ceremonija tika īstenota, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus Covid–19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

«Dejas balvas 2019–2020» ceremonijā apbalvojumi par izcilāko sniegumu tika pasniegti 12 kategorijās, ietverot tādas individuālās kategorijas kā «Baletdejotājs» un «Baletdejotāja», «Baleta horeogrāfe/-s», «Laikmetīgās dejas dejotāja/-s», «Laikmetīgās dejas horeogrāfe/-s», dažādu žanru iestudējumus – «Baleta iestudējums vai notikums», «Laikmetīgās dejas iestudējums», «Laikmetīgās dejas notikums», «Skatuviskās tautas dejas iestudējums vai notikums», kā arī «Iestudējums bērniem un jauniešiem» ­–,  tāpat tika izcelts «Ieguldījums dejas mākslā» un «Pārsteigums dejas mākslā». Ar visiem Dejas balvas nominantiem iespējams iepazīties šeit.

Turējām īkšķus par RTU tautas deju ansambļa «Vektors» māksliniecisko vadītāju un horeogrāfi Dagmāru Bārbali, kas balvai kā viena trim no pretendentēm bija izvirzīta Skatuviskās tautas dejas kategorijā nominācijā «Skatuviskās tautas dejas iestudējums vai notikums» ar pērn aprīlī izveidoto dejas video «Saules zīmē rotāties». 

Balvu saņēma «Dzersim kāzas trīs dieniņas. Dziedāsim. Dancosim», horeogrāfi: Lilija Lipora un Ilmārs Dreļs, producents: biedrība «Daiļrade». Apsveicam!

Vakara gaitā tika pasniegtas arī LSM.lv balsojumā noskaidrotās skatītāju simpātiju balvas. Kategorijā «Dejas iestudējums» to saņēma izrāde «Stāsts par Klāru un Riekstkodi» (horeogrāfi Tālis Sils un Gunta Liepiņa-Millere, producents «TS Dance Academy»). Savukārt, par «Dejas notikumu» skatītāji atzina Dagmāras Bārbales video darbu «Saules zīmē rotāties». Uzvarētāji saņēma LSM.lv skatītāju balsojumos iedibināto skatītāju simpātiju balvas vizuālo formātu – traukus ar gravējumu.  Pateicība visiem, kuri atbalstīja un izdarīja izvēli par šo dejas notikumu.

Dejai veltītā interneta platforma «Dance.lv» žurnāls pasniedza savas specbalvas «Dancepunkc» – ar šo balvu reizi piecos gados tiek izceltas personības, kas šajā laikā radoši ietekmējušas žurnāla darbību un dejas nozari kopumā. «Dancepunkc» statuetes un diplomus saņēma baletdejotāja Jūlija Brauere, laikmetīgās dejas māksliniece Kristīne Brīniņa, skatuviskās tautas dejas horeogrāfe Dagmāra Bārbale un hiphopa dejas pārstāve Anastasija Jasvina.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Informācija www.dejasbalva.lv

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. aprīlis, 2021 plkst. 21:30

Līdzīgi raksti

Jaunumi