RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU TDA «Vektors» 2.aprīlī dejos koncertā «Deju pavasaris» Ķīpsalas hallē

28. marts, 2022
.
.
.

Pēdējo gadu notikumu iespaidā kuplā dejotāju saime polku vairāk dejojusi datora «Zoom» platformā nekā uz skatuves, tomēr entuziasms un mīlestība pret tautas deju ir saglabājusies nemainīga. Tikšanās prieks ar skatītājiem, citiem kolektīviem un deju draugiem ir viens no galvenajiem koncerta «Deju pavasaris» tapšanas iemesliem. 

Koncerta ideja balstīta pavasara izjūtās, kad mostas un atdzimst daba. Arī dejotāji un koncerta rīkotāji ir gatavi, lai skatuves prožektoru gaismās atkal atgrieztos latviešu skatuviskā tautas deja.

Lielkoncertā būs skatāmas gan gaidāmo Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuārā iekļautās dejas, uz ko, atsākot koncertus, kolektīvi liek galveno uzsvaru,  gan arī citas iemīļotas dejas – «Es mācēju danci vest», «Meitu māte»,«Es redzēju Rīgas pili» un «Uz Daugavas es dzīvoju». Neskatoties uz pandēmiju, horeogrāfiem šis ir bijis ražīgs laiks, kad tapušas daudzas jaunas dejas.

Koncertā piedalīsies Tautas deju ansambļu «Dancis», «Lielupe», «Līgo”, «Rotaļa» «Teiksma», «Vektors» dažādas paaudzes un jauniešu deju kolektīvi «Imanta» un  «Vizbulīte», arī deju kolektīva  «Teiksma» studija.

Koncerts plkst. 19.30, plašāka informācija biļešu rezervācijai e-pastā:  

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. marts, 2022 plkst. 11:31

Līdzīgi raksti

Jaunumi