RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Attālinātajā «RTU SPICE 2020» konkursā šogad erudītākā - arhitektu studentu komanda

16. novembris, 2020
.
.
.

Sestdien, 14.novembrī dienas garumā pirmo reizi attālināti notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) starpfakultāšu erudītu konkurss «RTU SPICE 2020», kurā piedalījās 50 konkursanti jeb 10 komandas – 9 RTU fakultātes un viena Inženierzinātņu vidusskolas komanda. 

Sīvā konkurencē kopvērtējumā šogad Spicākie - Arhitektūras fakultātes (AF) komanda (otro gadu pēc kārtas), kuri izcīnīja konkursa Lielo balvu - 500 eiro no SIA «Visas dāvanas», aiz sevis godpilnajā otrajā vietā atstājot Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes komandu, kuras dalībnieki katrs balvā saņēma abonementu RTU Ķīpsalas peldbaseina apmeklējumam un trešajā vietā Elektronikas un vides inženierzinātņu fakultātes studenti, kuri balvā ieguva divu dienu atpūtu RTU konferenču un sporta centrā «Ronīši».

Konkursu atkāšanā visiem erudītiem tika nolasīts RTU rektora, akadēmiķa Leonīda Ribicka sveiciens un RTU Finanšu plānošanas un vadības departamenta direktors Edgars Bunka, novēlot jauniešiem spraigu un interesantu dienu, atklāja konkursu.

Dalībniekiem attālināti bija jātiek galā ar trīs erudīcijas konkursiem – «Spicie jautājumi», kurus iepriekš bija iesūtījuši rektors, visu fakultāšu dekāni, RTU Inženierzinātņu vidusskola (IZV), RTU Absolventu Asociācija, RTU Studentu Parlaments un RTU Kultūras centrs. Otrs konkurss «Dainu Tēvam – 185» bija veltīts šī gada jubilāram, nozīmīgajam «tautas atmiņas saglabātājam», Krišjānim Baronam. Konkurss tapa ciešā sadarbībā ar Latvijas Folkloras krātuves pētnieku, filoloģijas doktoru Gunti Pakalnu. Trešais – prāta spēļu virtuoza Ivo Krumholca apjomīgais konkurss piecās/septiņu jautājumu kārtās. 
Komandu kapteiņiem arī šogad bija īpašs konkurss, šoreiz par grāmatu «Uldis Pīlēns: (mans) uzņēmēja kods». Kapteiņiem individuāli bija ne tikai rakstiski jāatbild uz RTU Kultūras centra vadītājas Asjas Visockas un Edgara Bunkas sagatavotajiem jautājumiem, bet arī attālināti klātienē jākomentē un jāpauž savs viedoklis par grāmatā izlasīto.

Savukārt ar radošo konkursu uzdevumiem studentiem bija jātiek galā jau pirms konkursa, ieguldot savu laiku mājas darbu paveikšanā. Tēlniecības uzdevumā «Esmu zirgā» tika radīti apbrīnojami darbi mālā, un kopsummā skaisti tika sagatavoti arī darbi no piešūtām pogām uz audekla ar nosaukumu «Ziemas Rota». Kā trešais radošais uzdevums bija jārada foto ar skatījumu par tēmu «Pozitīvā distance». 
Uzreiz jāteic, ka RTU Kultūras centra plānā ir izveidot izstādi, kurā apskatīt «RTU SPICE 2020» dalībnieku veidotos radošos darbus. Izstāde, domājams, būs gan klātienē, gan attālināti aplūkojama.

Kopumā studentiem konkursa gaitā veicās labi - bija jūtama jaunrade, uzdrīkstēšanās. 

Žūrijā visas dienas garumā strādāja RTU Finanšu plānošanas un vadības departamenta direktors Edgars Bunka, RTU Kultūras centra māksliniece Inita Grīnberga, projektu vadītāja Inese Zemture. Tehniskā sekretāre - RTU Kultūras centra vadītājas palīdze Ilona Vītola. 

Konkursu piecu stundu garumā spraigi vadīja žurnāliste Līga Puriņa.

Pateicība RTU Lietotāju atbalsta centram, īpaši datortehnikas inženierim Artūram Skujiņam, kas palīdzēja tehniski konkursam attālinātajā versijā veiksmīgi debitēt.

Paldies visām RTU fakultātēm un RTU struktūrvienībām par atbalstu konkursa norisei un balvu fondam.

Atsevišķo konkursu uzvarētāji:

  • Rektora balvu allaž iegūst uzvarētājkomandas kapteinis, šoreiz - RTU AF komandas kapteinis – Rūdolfs Golubovs.
  • Balvu no Absolventu asociācijas izcīnīja tēlniecības konkursa «Esmu zirgā» dalībniece no AF komandas - Paula Astiča;
  • Kultūras centra pārsteiguma balva nonāca pie radošā konkursa «Ziemas Rota» uzvarētājas Valērijas Meinardtes no RTU IZV skolēnu komandas;
  • Studentu parlamenta balvu saņēma foto konkursa «Pozitīvā distance» uzvarētāja – AF komanda;
  • RTU Zinātniskās bibliotēkas balvu ieguva kapteiņu konkursa «Uldis Pīlēns: (mans) uzņēmēja kods» uzvarētāja – RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) komandas kapteinis Mairis Baculis - Treščilovs;
  • Dalību Latvijas Radio raidījumā «Greizie Rati» saņēma konkursa «Dainu Tēvam – 185» uzvarētāji – RTU IEVF studenti;
  • Dalību Latvijas Radio raidījumā «Lieliskais piecinieks» saņem Ivo Krumholca konkursa uzvarētāja – AF studenti.
  • Visas konkursa «RTU SPICE 2020» komandas saņēma diplomu par dalību un pārsteiguma balvu no Kultūras centra.

Laureāti pēc balvām ieradīsies šā gada 17.novembrī, kas ir starptautiskā Studentu diena.

«RTU SPICE 2020» attālināti aizvadīts

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. novembris, 2020 plkst. 16:21

Līdzīgi raksti

Jaunumi