RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Kultūras centra amatierkolektīvi uzņem jaunus dalībniekus!

30. augusts, 2021
.
.
.

Mācību iestāžu audzēkņi aicināti iepazīties ar mākslinieciskiem kolektīviem un aizpildīt elektronisko pieteikšanās anketu. Uz tikšanos Kultūras centra rīkotajos koncertos, teātra izrādēs un daudzos citos radošos notikumos!

 

RTU vīru koris GAUDEAMUS

Nāc, pievienojies Gaudeamus, jo arī šogad, par spīti grūtiem laikiem, dzied jautri mūsu bars! Jūs sagaida draudzīga kompānija, interesanta un daudzpusīga mākslinieciska pieredze muzikālos projektos Latvijā un pasaulē kopā ar māksliniecisko vadītāju Ivaru Cinkuss, sadarbība un sadraudzība ar komponistiem, profesionāliem izpildītājmāksliniekiem, kolektīviem un citiem koriem. 

Gaidīsim uz noklausīšanos 6., 8. un 13. septembrī plkst. 18:00,  RTU Lielajā zālē, Kaļķu ielā 1.  Iepriekšēja muzikāla vai kora dziedāšanas pieredze tiks novērtēta! 

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU, Kaļķu ielā 1. 

Informācija: m+371 29119001 
facebook.com/RTUViruKorisGaudeamus

 

RTU BIGBENDS 

Bigbends dibināts 2014. gada rudenī. Šobrīd kolektīvā muzicē aptuveni 18 mūziķi, kopīgi pilnveidojot improvizācijas un solo muzicēšanas prasmes. Kolektīvs izpilda mūziku swing, rock, boogie, funk, bossa nova stilā. Bigbends muzicē gan kopā ar citiem Rīgas Tehniskās universitātes mākslinieciskajiem kolektīviem RTU nozīmīgos pasākumos, gan uzstājas individuāli pašmāju un starptautiskos džeza mūzikas koncertos, tostarp, starptautiskā festivālā «Saulkrasti Jazz Festival».

Bigbends aicina pieteikties jauniešus un pieaugušos, kuri apguvuši trompetes, trombona, saksofona, basģitāras, klavieru vai bungu spēli.

Mēģinājumi notiks ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 20.00 RTU, Kaļķu ielā 1. 

Informācija: m, +371 28345476 

 

RTU tautas deju ansamblis VEKTORS 

VEKTORS, atsākot sezonu, aicina pievienoties jaunus dejotgribētājus!  

Kas Tev būs jādara?  
Jādejo! Tāpēc esi treniņtērpā un ērtos apavos!  

Kas tieši būs jādejo? 
Šogad ansamblī uzņemt varam tikai dejotājus ar priekšzināšanām. Tāpēc uzņemšanas laikā paskatīsimies, vai proti latviešu dejas pamatsoļus un iepazīstināsim Tevi ar to, ko un kā Vektorā dejojam. 

Vai nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās?  
Jā. Sūti uz e-pastu m savu pieteikumu brīvā formā, norādot vārdu, uzvārdu, telefona numuru. Vēlams norādīt arī to, kāda ir bijusi Tava iepriekšējā dejošanas pieredze.

Kas Tevi sagaida jaunajā sezonā?  
Gatavošanās 2023.gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, koncerti, nometnes, jauns repertuārs un pieredze dažādos projektos! 

Kur un kad notiks mēģinājumi?  
Mēģinājumi notiks pirmdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst.19.00 līdz 22.00 RTU Ķīpsalas deju zālē Āzenes ielā 12/ korp. 4.

Jauno dalībnieku uzņemšana notiks 11.septembrī plkst. 11.00 ārpusē pie RTU Ķīpsalas deju zāles Āzenes ielā 12/ korp. 4. 

Informācija: mfacebook.com/tdavektors

 

RTU postfolkloras grupa DABA SAN 

Ja vēlies spēlēt unikālu, grupā tapušu un aranžētu  oriģinālmūziku, Tevi saista latviešu tradicionālās kultūras mantojums un proti spēlēt mūzikas instrumentu, neizmantojot nošu pierakstu, pievienojies postfolkloras grupai Daba San!  Katrs grupas dalībnieks pārvalda savu mūzikas instrumentu tā, lai spētu rast vietu grupas kopskanējumā, kas mainās, mainoties dalībniekiem. Ikviens var mēģināt iekļauties grupā, taču šogad īpaši gaidām ritma ģitāristu.

Postfolkloras grupa Daba San piedāvā iespēju izbaudīt unikālu, radošu dziesmu tapšanas procesu, izzināt latviešu tautasdziesmu vēstījumu, gūt koncertu pieredzi uz dažādām skatuvēm (lielākie koncerti notiek vasarās), piedalīties mūzikas video filmēšanas procesā un būt daļai no ļoti draudzīga kolektīva. 

Pretendenti, vienojoties ar vadītāju, var ierasties jebkurā mēģinājumā. Aicināsim iepazīt mēģinājuma procesu un demonstrēt savas prasmes, iekļaujoties grupas dziesmās.

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Kaļķu ielā 1, 119. telpā. 

Informācija: m, +371 26487228 
facebook.com/dabasangrupa

 

RTU jauktais koris VIVERE 

Jauktais koris Vivere dibināts 2007. gadā, kora mākslinieciskais vadītājs ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents, Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks, kuram līdzās bijuši vairāki talantīgi un izcili diriģenti. Šobrīd darbā ar kori strādā kormeistari Anna Amanda Stolere un Artūrs Plaudis. Koris darbojas 14 gadus, vienojot aptuveni 45 dažāda vecuma un profesiju dziedātājus – RTU absolventus, studentus, viņu radus, draugus un Latvijā pazīstamus, dziedātgribošus cilvēkus. Vivere parāda un pierāda savu sniegumu solo koncertos, piedalās valstiskas nozīmes pasākumos, koru dziedāšanas svētkos, Dziesmu svētkos, labdarības un sadraudzības pasākumos visā Latvijā. Iegūts Zelta diploms Eiropas koru olimpiādē. Vivere ir veiksmīgi startējis starptautiskos konkursos, tostarp, Pasaules Koru olimpiādē, mājās pārvedot zelta godalgas.

Aicinām uz noklausīšanos 6. un 7. septembrī! 

Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 Kaļķu ielā 1, RTU.  

Informācija: m, +371 26544138 (Gints); +371 28446898 (Anna) 
facebook.com/viveredzied/; instagram.com/korisvivere

 

RTU sieviešu koris DELTA 

Delta ir tradīcijām bagāts kolektīvs, kas uzstājas kopš 1959.gada. Pastāvēšanas laikā koris piedalījies visos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, arī Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos «Gaudeamus». Gandrīz 39 gadus kora mākslinieciskā vadītāja bija Inta Eizenberga-Cērmane, kura Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā izskolojusi daudzus sieviešu kora Delta kormeistarus. Šobrīd kori vada dzīvespriecīgā un enerģiskā Elīza Dūma, kura arī ir Intas Eizenbergas-Cērmanes audzēkne. 

Korī dzied dažādu paaudžu sievietes ar skanīgām balsīm, priecējot publiku gan ar latviešu autoru oriģināldarbiem un tautasdziesmu apdarēm, gan pasaules klasikas kompozīcijām. 

Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Kalķu ielā 1. 

Informācija: m, +371 29374292 
facebook.com/Deltakoris 

 

RTU instrumentālais ansamblis GAIVA 

Jaunas idejas un skanējums! Gaiva, gatavojoties 30 gadu jubilejai, veido aizraujošu programmu un uzņem jaunus, radošus dalībniekus. Pieteikties Gaivā aicināti jaunieši un pieaugušie, kuri apguvuši vijoles, tubas, klarnetes, akordeona, trompetes, trombona, saksofona, basģitāras, klavieru vai bungu spēli.

Mēģinājumi notiks otrdienās no plkst.18.00 līdz 20.00 RTU, Kalķu ielā 1. 

Informācija: m+371 28345476 

 

RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktais koris «IZVĒLE»

Dziedāt korī ir forši - tā ir izvairīšanās no rutīnas! Mūzika attīsta domāšanu, un mēs gribam būt spējīgi spriest un pilnveidot sevi visās jomās. Korī visi dzied ar prieku, saka jauktā kora Izvēle dalībnieki, atklājot, ka viena no mīļākām jauniešu dziesmām ir Jāzepa Vītola visiem zināmā kordziesma «Gaismas pils». Koris dibināts 2016.gada septembrī un šogad nosvinēja 5. dzimšanas dienu ar piecām kūkām un vienu svecīti. Uz tikšanās mūzikā!  

Mēģinājumi notiks otrdienās un piektdienās no plkst. 16.00 līdz 18.00 Kronvalda bulvārī 1, Svētku zālē. 

Informācija: m+371 29374292 

 

RTU vokālais ansamblis JAUNA NIANSE 

Ja Tu esi muzikāla un radoša personība, Tevi saista un uzmundrina darbs lieliskā komandā – nāc un pievienojies RTU vokālajam ansamblim Jauna Nianse. Tiekamies mēģinājumos! 

Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Kalķu ielā 1, 211.telpa. 

Informācija: m+371 27332321 

 

RTU studentu teātris «KAMERTONIS»

Если ты хочешь попробовать играть в театре, найти новых друзей, путешествовать со спектаклями по миру …!!! 
Ждем тебя в театре «КАМЕРТОН» 3., 6., 27. сентября в 18.30, РТУ, Калькю 1, 201 аудитории. * занятия проходят на русском языке. 

Mēģinājumi notiks pirmdienās, trešdienās, piektdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU, Kaļķu ielā 1. 

Informācija: +371 29790900
facebook.com/kamerton.rtu

 

RTU studentu teātris «SPĒLE»  

«Esam jauni, brīvi, mīlam dzīvi!» - tāda ir 2000.gadā dibinātā RTU studentu teātra Spēle devīze. Nāc un piesakies arī Tu! Tā ir iespēja apgūt aktiermākslas pamatus un jau rudenī piedalīties jaunas izrādes «Atbildes mākonī» veidošanā! Improvizēsim, kustēsimies, dejosim un filmēsim arī jaunus videoklipus.  Svinēsim dzīvi kopā! 

Jauno dalībnieku uzņemšana: 1. un 15. septembrī RTU, Kaļķu iela 1, Mazā zālē no plkst.18.30. Iespēja pieteikties individuāli  

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Kaļķu ielā 1. 

Informācija: +371 29434045 
facebook.com/rtu.spele

 

RTU studentu pūtēju orķestris SPO 

SPO pirms diviem gadiem nosvinēja 50 gadu jubileju un aizvien ir jauns un traks! SPO muzicēšana ieskaņota Rolanda Kalniņa slavenajā filmā «Ceplis», orķestris piedalījies arī kinofilmās «Dāvana vientuļai sievietei», «Karalienes bruņinieki» un citās. SPO kolektīvs ir saliedēts un aizrautīgs, piedalās festivālos, spilgtos koncertos, muzikālās ārvalstu turnejās un, protams, Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. 

Ja spēlē kādu pūšamo mūzikas instrumentu un vēlies pievienoties, raksti! 

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst.18.00 līdz 20.00 RTU, Kalķu ielā 1. 

Informācija: , +371 29119929 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. augusts, 2021 plkst. 16:17

Līdzīgi raksti

Jaunumi