RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU Kultūras centrs aicina uz XXIV Latvijas Studentu teātra dienām

13. marts, 2023
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 24. un 25. martā aicina uz Latvijas Studentu teātra dienām - konkursu, kurām šogad izvēlēts moto «… UN SĀKAS VISS NO GALA».

Konkursā ar iestudējumiem piedalīsies Latvijas augstskolu teātri, tos vērtēs profesionāla žūrija.

Festivāls notiks Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems» Lidoņu ielā 27 k-2.
24. martā 17.00 – 21.00, 25. martā 12.00 – 20.00

Šā gada festivāla tēma aktualizē spožus dramaturģijas darbus, kuri reiz iestudēti profesionālos teātros, uz dramaturģisko materiālu paskatoties no mūsdienīga un novatoriska skatupunkta.

Latvijas Studentu teātra dienu konkursu 24. martā plkst. 17.00 ar dziesmām no teātru izrādēm atklās RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktais koris «Izvēle».

Plkst. 17.30 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Studentu teātris spēlēs izrādi «VĪZIJAS PAR HOLMSU», kas veidota pēc H. Paukša darba «Nospertā vijole» motīviem. Pirmās dienas noslēgumā plkst. 19.00 skatītājiem būs iespēja noskatīties Robēra Tomā «ASTOŅAS MĪLOŠAS SIEVIETES», kas savulaik bija populāra izrāde Dailes teātrī un kuru tagad iestudējis Latvijas Universitātes Studentu teātris.

25. martā plkst. 12.00 teātru skati turpinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudijas «FIGARO» veikums – 3. cēliena FINĀLS Šarla Guno operai «FAUSTS». Savukārt plkst. 13.00 uz iestudējumu «FRAGMENTS NO FRAGMENTA» -  traģikomisku virpuli, kas veidots pēc F. Dīrenmata lugas «Meteors» motīviem, aicina RTU Studentu teātris «Spēle».

Plkst. 15.00 RTU studentu teātris «Kamertonis» rādīs izrādi pēc A. Čehova stāstu motīviem  «KAISLĪBAS PĒC ANTONA ČEHOVA».

Teātra skati noslēgs absurda drāma vienā cēlienā. Semjuela Beketa «GAIDOT GODO» RTU Inženierzinātņu vidusskolas Teātra trupa spēlēs plkst. 16.20.

Šogad teātrus vērtēs teātra kritiķe Zane Radzobe, interneta žurnāla «Satori» kultūras nodaļas redaktore Anna Andersone un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Teātra dienu noslēgumā pirms APBALVOŠANAS ceremonijas plkst. 18.15 dziedās un spēlēs «RTU BAND» Kārļa Bērziņa vadībā.

Latvijas Studentu teātra dienas rīko RTU Kultūras centrs ar RTU, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems», Latvijas Nacionālā teātra, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, Ģertrūdes ielas teātra un «Izdevniecība Avots» atbalstu.

Programma

Ieeja pasākumā bez maksas

 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. marts, 2023 plkst. 19:44

Līdzīgi raksti

Jaunumi