RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU jauktais koris VIVERE aicina uz 15 gadu jubilejas koncertu «Mīlestība. Mājas. Vivere»

25. janvāris, 2023
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes jauktais koris VIVERE dibināts 2007. gadā. Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku vairākkārtējs virsdiriģents, Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks. Līdzās mākslinieciskajam vadītājam ir bijuši vairāki talantīgi un izcili diriģenti. Šobrīd ar kori strādā diriģente Karīna Pundzjus un kormeistars Egīls Niklāvs Siliņš.

VIVERES muzikālais sniegums ir novērtēts solo, sadraudzības, labdarības koncertos un valsts nozīmes pasākumos visā Latvijā. Koris veiksmīgi startējis starptautiskos konkursos. Piemēram, 2022.gada septembrī VIVERE ar izciliem panākumiem piedalījās X starptautiskajā koru konkursā “Isola del Sole” Itālijā, Grado pilsētā, saņemot Zelta diplomu un iegūstot 2. vietu. Konkursā piedalījās kori no 11 valstīm – Eiropas, Meksikas un Malaizijas. Žūrija neslēpa apbrīnu par kora izpildījumā noklausītajām - Pētera Vaska «Māte Saule», Selgas Mences, Artūra Maskata, Antona Bruknera un citu komponistu dziesmu emocionālu interpretējumu.

Jauktā kora VIVERE iecere kļūt par vienu no vadošiem Latvijas universitāšu koriem ir piepildījusies caur neatlaidīgu un pamatīgu darbu. Sasniegtais veicinājis dziedātāju individuālo izaugsmi un sekmējis visa kora māksliniecisko daudzpusību. Vasarā gaidāmo XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku vidū neiztrūkstoši būs VIVERE, kas ir apliecinājums RTU atbalstam kultūras dzīves kvalitātes veicināšanā.

Kora jubilejas koncerts “Mīlestība. Mājas. Vivere” notiks 11. februārī plkst. 17.00 zālē «Mežs», Meža ielā 1k1.  Koncertprogrammā iekļauta latviešu komponistu kora mūzika - Andra Sējāna, Ērika Ešenvalda, Ulda Stabulnieka, Artura Maskata un citu komponistu skaņdarbi.
Pie kora diriģenta pults redzēsim tā māksliniecisko vadītāju Gintu Ceplenieku, kā arī Karīnu Pundzjus un Egīlu Niklāvu Siliņu. 
Jubilejas koncertā piedalīsies instrumentālā grupa mūziķa Jāņa Miltiņa vadībā.

15 gadi cilvēka dzīvē ir pirmās krustceles un lēmumi par turpmāku laika izlietojumu. Kora mūžā tie ir pilnbrieda gadi ar jauneklīgu jaudu un muzikālām virsotnēm – sasniegtām un plānotām. Tie ir nesaskaitāmi kopā pavadīti vakari, draugu atbalsts, veselīga pašapziņa un esība Latvijas unikālajā koru kultūrā. 

Tomēr patiesi īstais kora skanējums var rasties tikai un vienīgi satiekoties ar klausītāju. Labvēlīgām acīm un sargājošu sirdi. Gaidīsim Tevi VIVERES koncertā!

Ieejas maksa 5 eiro

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. janvāris, 2023 plkst. 12:09

Līdzīgi raksti

Jaunumi