RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

RTU deju kolektīvs «Vektors» piedāvā jaunu video «Bez gaismiņas nedzīvošu»

3. augusts, 2020
.
.
.

«Bez gaismiņas nedzīvošu» – tā sola Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansamblis «Vektors», kas kopā ar koklētāju Laimu Jansoni un bungu un dūdu mūzikas grupu «Auļi» izveidojis jaunu video, kurā izdzīvo saules rietu, dienas vistumšāko laiku un pēc tam atkal sagaida jaunu dienu. 

«Pavadīt sauli, kopā izdzīvot tumšāko laiku, rokās un sirdīs turēt gaismu un cerību, visbeidzot sagaidīt jaunu dienu – kaut kā jauna un gaiša sākumu,» – tā par šo projektu saka radošā komanda. Dejotāji kopā ar mūziķiem trīs video filmēšanas naktis pavadījuši Ragaciema pludmalē, piedzīvojot saulrietus un saullēktus, un mirkli, kad viss satumst un siltumu var gūt vien līdzās esošajos cilvēkos un ugunī.

Uguns, ūdens, zeme un gaiss – šīs četras stihijas kopā ar emocionālo un noskaņām bagāto Laimas Jansones un «Auļu» mūziku rada maģisku, sajūtām piepildītu notikumu.

«Īpaša nozīme piešķirta dzintaram – dārgakmenim, kas simbolizē uguni un mūžīgo enerģiju. Mēs to ņemam no jūras, rotājamies ar to, bet, kad pienāk laiks, dodam to atpakaļ kā visu šajā dzīvē. Un tikai katra paša ziņā ir tas, vai savas dzīves laikā mēs pilnībā izmantojam sev dotās iespējas un lietām piešķiram pievienoto vērtību, vai arī izniekojam, nekad tā īsti pat nenovērtējot to, kas mums ir,» tā par video «Bez gaismiņas nedzīvošu» saka «Vektora» mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale. 

«Vektors» ir viens no vecākajiem Latvijas tautas deju ansambļiem, kas meklē arvien jaunus un mūsdienīgus veidus latviešu skatuviskās tautas dejas attīstībā, augstā vērtē turot tradīciju un iepriekšējo paaudžu atstāto mantojumu.  

Saistītie tagi:
Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Raksta autors

RTU Sabiedrisko attiecību departaments

Publikācijas datums

3. augusts, 2020 plkst. 16:12

Līdzīgi raksti

Jaunumi