RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Paldies aizejošajam un laimīgu Jauno 2023.gadu!

30. decembris, 2022
.
.
.

RTU Kultūras centrs pērnā gada nogalē 2022. gadā prognozēja radošu notikumu pārbagātību. Prognoze ir piepildījusies. Mākslinieciskie kolektīvi atraduši jaunu mājvietu Meža ielā 1, k-1. Pozitīvas emocijas piedzīvotas XIX Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos «Gaudeamus». Par godu RTU 160. jubilejai izdots mūzikas albums «RTU dziesma 160». RTU 160. jubileja svinēta vērienīgi, 1. jūlijā dziedot un dejojot Mežaparka Lielajā estrādē un 14. oktobrī sniedzot niansētu svētku koncertu «Domus Auditorialis». Studentu pilsētiņā Ķīpsalā zeļ un zaļo kolektīvu stādītie kociņi. Dažādās muzikālajās platformās un pasākumos esam solidarizējušies un snieguši atbalstu Ukrainas brīvības cīnītājiem.


Tautas deju ansambļa «Vektors» mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale saņēmusi Rīgas domes balvu «Baltais zvirbulis» un kā horeogrāfe – arī Autortiesību bezgalības balvu. Vīru kora «Gaudeamus» diriģents Ivars Cinkuss var lepoties ar iegūto Teodora Reitera Mūzikas Lielo balvu par nozīmīgu ieguldījumu kora mākslas attīstībā Latvijā un tās atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Jauktais koris «Vivere» no starptautiskā koru konkursa Itālijā, Grado, atgriezās ar zelta diplomu un 2. vietu jaukto koru kategorijā un zelta diplomu Garīgās mūzikas kategorijā.


RTU Kultūras centrs bija klātesošs Likteņdārza Saieta nama svinīgajā atklāšanā. Atmiņā paliks arī XXIII Latvijas studentu teātra diena, šī gada starpfakultāšu erudītu konkurss «Spice», pirmais Āgenskalna amatiermākslas festivāls, Dzejas dienas, RTU Iezvanīšanas svētki un daudzi citi kultūras notikumi. 


Arī jaunais – 2023. gads – būs darbīgs. Koris «Vivere» svinēs 15 gadu jubileju. «Vektors» sola mūs pārsteigt ar krāšņu 65 gadu jubilejas koncertu. Februārī ikviens būs gaidīts labdarības koncertā Ukrainas atbalstam. Neizpaliks tradicionālās Latvijas studentu teātra dienas. Īpašais 2023. gada notikums kultūrā noteikti būs XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. decembris, 2022 plkst. 15:43

Līdzīgi raksti

Jaunumi