RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Noskaidroti pirmā RTU mini formāta festivāla «ES kvadrātā» nomināciju balvu ieguvēji

26. marts, 2021
.
.
.

25.martā zoom platformā tika aizvadīta RTU mini formāta festivāls «ES2» debija. Festivālā tikās studenti, kuri bija atsaukušies RTU Kultūras centra aicinājumam parādīt savu radošumu, iesūtot video ar savu talantu, hobiju vai pilnveidotajām prasmēm.

Izvērtēt dažādo dalībnieku veikumu kā eksperti tika pieaicinātas trīs radošas personības - RTU jauktā kora «Vivere» mākslinieciskais vadītājs, Rīgas Doma kora skolas vadītājs un Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents Gints Ceplenieks, RTU Inženierzinātņu vēstures pētniecības centra vadītāja un Materiāzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina un materiālu tehnoloģiju katedras docente Ilze Gudro un biedrības  «Piedzīvojuma Gars» aktīvists un treneris Guntis Trops.  

Pēc visu dalībnieku video aplūkošanas, eksperti paziņoja balvu saņēmējus trīs galvenajās nominācijās. 

Nomināciju «Aizraujošais hobijs» ieguva RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes students Mārtiņš Plāters ar dinamisko un profesionālo sniegumu BMX brīvajā stilā, nomināciju «Iedvesmojošais talants» saņēma RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte Datorsistēmas studente Alise Haijima ar akapellas priekšnesumu, bet nomināciju «Pārsteidzošās prasmes» izcīnīja Jānis Zirnis no RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes, kura prasme ir ātrkubošana - prot ātri salikt dažādas grozāmās puzles, kā Rubika kubs, pyraminx, skewb u.c. gan ar rokām, gan kājām. Uzvarētāji saņēma RTU atpazīstamības balvas.  

Tika piešķirtas arī trīs veicināšanas balvas: par «Patriotiskākāko sniegumu» - Evelīnai Bantauskai (IEVF), par «Daudzpusīgo muzicēšanu» - Laimai Blomniecei (IEVF), un kā «Attālinātais spoguļdziedātājs» tika atzīmēts Niks Ertmanis (DITF). Katrs no nosauktajiem nominantiem ieguva saistošu lasāmvielu no RTU Zinātniskās bibliotēkas. 

RTU Kultūras centra saldās specbalvas enerģijas uzpildīšanai saņēma Dita Rūta Ceriņa (MTAF) kā pirmā dalībniece, kura pieteicās dalībai šajā festivālā, kā arī pateicības par piedalīšanos saņēma Lauma Simona Vēvere (IEVF) par «Gravitācijas apmānīšanu» Aerial jogā, Jēkabs Audzēvičs (EVIF) par «Stabilāko sniegumu» snovošanā un veikošanā.  

Ilze Gudro: «Paldies RTU Kultūras centram par iespēju caur šo festivālu iepazīt studentus pavisam no citas puses nekā ikdienā, lasot lekcijas. Mani patīkami pārsteidza viņu daudzpusīgais radošums». 

Gints Ceplenieks: «Cerams, šī kļūs īslaicīga, bet stabila tradīcija RTU, visiem tiem, kas piedalījās un piedalās, esiet iedvesma un paraugs vaļasprieku dažādošanai un pilnveidei». 

Guntis Trops festivāla noslēgumā atklāja savu šī brīža aizraušanos un repā izteica pateicības runu – paldies gan dalībniekiem, gan ekspertiem, gan RTU Kultūras centram, gan ikvienam no klātesošajiem šajā vakarā. 

RTU mini formāta festivāla «ES2» dalībnieka Mārtiņa Plātera pateicības runā izteiktajiem vārdiem noslēdzot: ««Turpinām darīt!» un aicinām studentus iesūtīt savus video uz nākamo festivālu 29. aprīlī», projekta un festivāla vadītāja Inese Zemture

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. marts, 2021 plkst. 8:51

Līdzīgi raksti

Jaunumi