RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Latvijas Studentu teātra dienu «... un sākas viss no gala» retrospekcija

12. aprīlis, 2023
.
.
.
Foto: Matīss Matvejs

Kultūras centra organizētās XXIV Latvijas studentu teātra dienas «… un sākas viss no gala» notika nedēļas nogalē – 24. un 25. martā Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems».

Izrādes vērtēja profesionāla žūrija - teātra kritiķe Zane Radzobe, kultūras žurnāliste un portāla «Satori» redaktore Anna Andersone, RTU Arhitektūras fakultātes Tēlotājas mākslas katedras lektors, scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Lielo balvu – ceļojošo «Āksta cepuri» – par labāko izrādi saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas Teātra trupa, iestudējot Semjuela Beketa absurda drāmu «Gaidot Godo». Izrādes režisors un Teātra trupas mākslinieciskais vadītājs Reinis Rozenbahs. Apsveicam!

Balva «Labākā aktrise» – Elizabetei Plienei par lomu izrādē «Gaidot Godo».

Balva «Labākais aktieris» – Aleksim Ķeviņam par lomu izrādē «Gaidot Godo».

Īpašo balvu par vizuālo tēlu un formas meklējumiem ieguva Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Studentu teātris par izrādi «Vīzijas par Holmsu», kas veidota pēc H. Paukša darba «Nospertā vijole» motīviem. Režisore un dramatizējuma autore Astra Kacena.

RTU studentu teātriem «Spēle» un «Kamertonis», kā arī Latvijas Universitātes Studentu teātrim žūrija pasniedza Simpātiju balvas.

Studentu teātru kolektīvu veikumu žūrija vairākās nominācijās novērtēja kā maksimāli pietuvinātu profesionālā teātra līmenim. Liels kompliments dalībniekiem!

Paldies studentu teātru kolektīviem, mākslinieciskajiem vadītājiem, režisoriem, scenogrāfiem, kustību konsultantiem un citiem skatuves mākslas profesionāļiem par dalību XXIV Latvijas studentu teātra dienās.

Pateicamies par sadarbību Rīgas Tehniskajai universitātei, Rīgas Kultūras centram «Iļģuciems», Latvijas Nacionālajam teātrim, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim, Ģertrūdes ielas teātrim, izdevniecībai «Avots».

Paldies RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktajam korim «Izvēle» par dalību ATKLĀŠANAS ceremonijā, RTU mūziķu grupai «RTU BAND» par muzikālu sveicienu NOSLĒGUMA ceremonijā un pasākuma vadītājam, RTU Arhitektūras fakultātes 1. kursa studentam Artūram Dāvidam Bieziņam.

Uz tikšanos XXV Latvijas studentu teātra dienās!

Latvijas Studentu teātra dienas 2023