RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Jauno dalībnieku uzņemšana RTU amatiermākslas kolektīvos 2022./2023. mācību gadam!

29. augusts, 2022
.
.
.

Mācību iestāžu audzēkņi aicināti iepazīties ar mākslinieciskiem kolektīviem un atbilstoši savām interesēm pieteikties dalībai. 

Uz tikšanos Kultūras centra rīkotajos koncertos, teātra izrādēs un citos radošos notikumos!

RTU vīru koris «GAUDEAMUS»

Nāc, pievienojies GAUDEAMUS, jo arī šogad dzied jautri mūsu bars! Tevi sagaida draudzīga kompānija, interesanta un daudzpusīga mākslinieciska pieredze muzikālos projektos Latvijā un pasaulē kopā ar māksliniecisko vadītāju Ivaru Cinkusu, sadarbība un sadraudzība ar komponistiem, profesionāliem izpildītājmāksliniekiem, kolektīviem un citiem koriem. 

Gaidīsim uz noklausīšanos septembra pirmdienās un trešdienās plkst. 18:00, RTU zālē «Mežs», Meža ielā 1/k1, 3. stāvs.  Iepriekšēja muzikāla vai kora dziedāšanas pieredze tiks novērtēta! 

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU, RTU, Meža ielā 1/k 1.

Pirms ierašanās uz noklausīšanos, sazinies: 
m +371 29119001
facebook.com/RTUvirukorisGaudeamus

RTU tautas deju ansamblis «VEKTORS» 

RTU TDA VEKTORS jauno dalībnieku uzņemšana jau notika augustā, tomēr, ja vēlies dejot VEKTORĀ, sazinies ar kolektīva māksliniecisko vadītāju Dagmāru Bārbali:
m.

Tautas deju ansamblī top dažādi unikāli projekti, dzimst skaistākās draudzības. VEKTORS ir nemierīgs, jo patīk darīt, radīt un būt kopā vienam ar otru plecu pie pleca. Kolektīvs ir ikdienas sirdslieta tiem, kuri bez VEKTORA nevar. Arī šogad RTU tautas deju ansamblis piedalīsies daudzos aizraujošos pasākumos.

Vai vēlies, lai Tava ikdiena kļūst jestrāka un darbīgāka? Nāc, un miera dzīves nepazīsti!

Kas Tevi sagaida jaunajā sezonā?  Gatavošanās 2023.gada XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, koncerti, nometnes, jauns repertuārs un pieredze dažādos projektos! 

Kad un kur notiks mēģinājumi?  Mēģinājumi notiks pirmdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst.19.00 līdz 22.00 RTU Ķīpsalas deju zālē Āzenes ielā 12/ korp.4.

facebook.com/tdavektors/

RTU postfolkloras grupa «DABA SAN» 

Ja vēlies spēlēt unikālu, grupā tapušu un aranžētu oriģinālmūziku, Tevi saista latviešu tradicionālās kultūras mantojums un proti spēlēt mūzikas instrumentu, neizmantojot nošu pierakstu, pievienojies postfolkloras grupai DABA SAN!  Katrs grupas dalībnieks pārvalda savu mūzikas instrumentu tā, lai spētu rast vietu grupas kopskanējumā, kas mainās, mainoties dalībniekiem. Ikviens var mēģināt iekļauties grupā. Postfolkloras grupa DABA SAN piedāvā iespēju izbaudīt unikālu, radošu dziesmu tapšanas procesu, izzināt latviešu tautasdziesmu vēstījumu, gūt koncertu pieredzi uz dažādām skatuvēm (lielākie koncerti notiek vasarās), piedalīties mūzikas video filmēšanas procesā un būt daļai no ļoti draudzīga kolektīva. 

Pretendents, vienojoties ar māksliniecisko vadītāju Lindu Zonni-Zumbergu, tiks aicināts iepazīt mēģinājuma procesu un demonstrēt savas prasmes, iekļaujoties grupas dziesmās.

Mēģinājumi notiek Rīgas centrā. Informācija: m +371 26487228
facebook.com/dabasangrupa

RTU jauktais koris «VIVERE» 

Jauktais koris VIVERE dibināts 2007. gadā, kora mākslinieciskais vadītājs ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents, Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks. Koris nākamgad svinēs darbības 15 gadu jubileju. VIVERE parāda un pierāda savu sniegumu solo koncertos, piedalās valstiskas nozīmes pasākumos, koru dziedāšanas svētkos, Dziesmu svētkos, labdarības un sadraudzības pasākumos visā Latvijā. VIVERE ir veiksmīgi startējusi starptautiskos konkursos, tostarp, Pasaules Koru olimpiādē, mājās pārvedot zelta godalgas.

Aicinām uz noklausīšanos 13. un 15. septembrī RTU zālē «Mežs», Meža ielā 1/k 1, 3. stāvs. 

Pirms ierašanās uz noklausīšanos, sazinies:
m +371 28872260
facebook.com/viveredzied/

Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.15 līdz 21.00 RTU, Meža ielā 1/k 1. 

RTU sieviešu koris «DELTA» 

DELTA ir tradīcijām bagāts kolektīvs, kas uzstājas kopš 1959.gada un ir piedalījies visos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, arī Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos «Gaudeamus». Kori vada dzīvespriecīgā un enerģiskā kordiriģente Elīza Dūma. DELTĀ dzied dažādu paaudžu sievietes ar skanīgām balsīm, priecējot publiku gan ar latviešu autoru oriģināldarbiem un tautasdziesmu apdarēm, gan pasaules klasikas kompozīcijām. 

Gaidīsim uz noklausīšanos septembra otrdienās un ceturtdienās plkst. 18.00 RTU Svētku zālē, Kronvalda bulvāri 1.

Pirms ierašanās uz noklausīšanos, sazinies: 
m +371 29374292
facebook.com/Deltakoris/ 

Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Kronvalda bulvāri 1, Svētku zālē.

RTU instrumentālais ansamblis «GAIVA» 

Pieteikties GAIVĀ aicināti jaunieši un pieaugušie, kuri apguvuši stīgu mūzikas instrumentu spēli. Mēģinājumi notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Lai pieteiktos uz noklausīšanos, sazinies ar kolektīva māksliniecisko vadītāju
m +371 24404881

RTU Inženierzinātņu vidusskolas jauktais koris «IZVĒLE»

Dziedāt korī ir forši - tā ir izvairīšanās no rutīnas! Mūzika attīsta domāšanu, un mēs gribam būt spējīgi spriest un pilnveidot sevi visās jomās. Korī visi dzied ar prieku, saka jauktā kora IZVĒLE dalībnieki, atklājot, ka viena no mīļākām jauniešu dziesmām ir Jāzepa Vītola visiem zināmā kordziesma «Gaismas pils». Koris dibināts 2016.gada septembrī.

Gaidīsim uz noklausīšanos septembra otrdienās un piektdienās plkst. 16.00  Kronvalda bulvārī 1, Svētku zālē. 

Pirms ierašanās uz noklausīšanos, sazinies ar kolektīva māksliniecisko vadītāju Elīzu Dūmu:
m +371 29374292

Mēģinājumi notiks otrdienās un piektdienās no plkst. 16.00 līdz 18.00 RTU, Kronvalda bulvāri 1, Svētku zālē.

RTU vokālais ansamblis «JAUNA NIANSE»

Ja esi muzikāla un radoša personība, Tevi saista un uzmundrina darbs lieliskā komandā – nāc un pievienojies RTU vokālajam ansamblim JAUNA NIANSE. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja Enita Šminiņa. Tiekamies mēģinājumos, kas notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Meža iela 1/k1, 302.telpā.

Pirms ierašanās uz noklausīšanos, sazinies ar kolektīva māksliniecisko vadītāju:
m +371 27332321

RTU studentu teātris «KAMERTONIS»

Если ты хочешь попробовать играть в театре, найти новых друзей, путешествовать со спектаклями по миру …!!! 
Ждем тебя в театре КАМЕРТОН, занятия проходят на русском языке. 

Studentu teātra mākslinieciskā vadītāja Ludmila Stančika. Mēģinājumi notiks otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 21.00 RTU, Meža ielā 1/k1, 301.telpā.

Uz noklausīšanos 27., 29. septembrī un 4. oktobrī pēc izvēles jāsagatavo viens Aleksandra Puškina dzejolis, pirms ierašanās sazinies:
 +371 29790900 
facebook.com/kamerton.rtu

RTU studentu teātris «SPĒLE»

«Esam jauni, brīvi, mīlam dzīvi!» - tāda ir 2000.gadā dibinātā RTU studentu teātra SPĒLE devīze. Piesakies, Tev ir iespēja apgūt aktiermākslas pamatus. Improvizēsim, kustēsimies, dejosim un filmēsim jaunus videoklipus. Svinēsim dzīvi kopā! Studentu teātra mākslinieciskā vadītāja Raimonda Vazdika.

Jauno dalībnieku uzņemšana: septembra pirmdienās un trešdienās plkst. 18.00 RTU, Meža iela 1 /k1, 301.telpa.

Pirms ierašanās, piesakies:
 +371 29434045  
facebook.com/rtu.spele

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst.18.00 līdz 21.00 RTU, Meža ielā 1/k1. 

RTU studentu pūtēju orķestris «SPO» 

SPO nesen nosvinēja 50 gadu jubileju un aizvien ir jauns un traks! SPO muzicēšana ieskaņota Rolanda Kalniņa slavenajā filmā «Ceplis», orķestris piedalījies kinofilmās «Dāvana vientuļai sievietei», «Karalienes bruņinieki» un citās. SPO kolektīvs ir saliedēts un aizrautīgs, piedalās festivālos, spilgtos koncertos, muzikālās ārvalstu turnejās un, protams, Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. SPO mākslinieciskais vadītājs - Māris Martinsons.

Ja Tu spēlē kādu pūšamo mūzikas instrumentu un vēlies pievienoties, piesakies:
 +371 29119929 

Mēģinājumi notiks pirmdienās un trešdienās no plkst.18.00 līdz 20.00 RTU, Meža ielā 1/ k1.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. augusts, 2022 plkst. 12:09

Līdzīgi raksti

Jaunumi