RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

«Bez gaismiņas nedzīvošu» iekļuvis mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» nominantu vidū

20. janvāris, 2021
.
.
.

19. janvāra pēcpusdienā tiešraidē tika paziņoti mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» nominanti 18 kategorijās. Uz iekļūšanu pieciniekos šogad pretendēja 171 albums, 186 dziesmas, 142 videoklipi, 43 debijas albumi un 19 koncertieraksti video formātā, kopskaitā 561 pieteikums.

Pasākumu vadīja Mārtiņš Kanters, un starp nominantu paziņotājiem bija Latvijas Republikas Kultūras Ministrs Nauris Puntulis, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības direktore Liena Grīna, raidījuma Bez Tabu žurnāliste Diāna Urbāne, mūziķis un RISEBA Audiovizuālās mediju mākslas katedras vadītājs Jānis Holšteins, mūzikas žurnālisti un kritiķi Jānis Žilde un Kaspars Zaviļeiskis, dīdžejs un radio Pieci.lv mūzikas redaktors Mārtiņš Makreckis jeb Makree, radio TEV dīdžejs Lauris Zalāns, producents Gints Stankevičs, 4Finance izpilddirektors Gvido Endlers un citi.
Iesniegtos darbus izvērtējusi profesionāla žūrija, 44 nozares ekspertu sastāvā.

Kategorijas «Labākais videoklips» piecus nominantus «Zelta Mikrofons» balvai paziņoja docents Jānis Holšteins. Tie ir:  

  • «Atkal jau» – rolands če
  • «Bez gaismiņas nedzīvošu» – «Auļi», RTU «Vektors», Laima Jansone
  • «Blingi & Bambaleo» – «Singapūras Satīns»
  • «Kaut kaili» – «Kautkaili»
  • «Šis ir mans laiks» – Aminata

Kā atzīst RTU Tautas deju ansambļa «Vektors» mākslinieciskajā vadītāja, horeogrāfe un videoklipa producente Dagmāra Bārbale:  «Jā, šis ir negaidīti! Mūsu 2020.gada vasaras lielais notikums «Bez gaismiņas nedzīvošu» iekļauts labāko pieciniekā! Paldies komandai, kas kopā veidoja, radīja un īstenoja - Laumai Libertei, Reinim Blūmam, Gatim Indrēvicam, Uģim Tīrumam, Kasparam Bārbalam, Laimai Jansonei, Auļiem, RTU tautas deju  ansamblim «Vektors». Paldies RTU - Rīgas Tehniskajai universitātei par stipro plecu, jumtu un atbalstu!»

Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons 2021» ceremonija notiks 2021. gada 16. martā.
Šogad labāko ierakstu godināšanas tradīcijai aprit 25. gadskāŗta. Ikviens interesents Latvijā un citur to varēs vērot TV3 un TV3play.lv.

Turam īkšķus!

Filmēšanas aizkadri. Foto Gatis Indrēvics

 «Bez gaismiņas nedzīvošu» aizkadri

Plašāk mājaslapā zeltamikrofons.lv

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. janvāris, 2021 plkst. 9:38

Līdzīgi raksti

Jaunumi