RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

Ar autorkoncertu «Ieva Parša. Septiņas sievišķības» izskanējusi mīlestības dāvana Intai Eizenbergai Cērmanei

19. oktobris, 2020
.
.
.

2020. gada 16. oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā zālē izskanēja Kultūras centra organizētais RTU sieviešu kora «Delta» koncerts «Ieva Parša. Septiņas sievišķības». 

Siltā, ģimeniskā atmosfērā tika aizvadīts dziedātājas un komponistes Ievas Paršas autorkoncerts «Mīlestības dāvana» kopā ar  RTU sieviešu kori «Delta», piedaloties pianistam Aldim Liepiņam, sitaminstrumentālistam Edgaram Saksonam, arfistei Inesei Ziemelei-Klucei un kontrabasistam Ansim Klucim, kā arī trompetistam Jānim Porietim un diriģentei Elīzai Dūmai. Koncertā - veltījumā kora ilggadējai diriģentei Intai Eizenbergai - Cērmanei - tika pirmatskaņots dziesmu cikls «Septiņas sievišķības», skanēja arī Madaras Gruntmanes dzeja autorlasījumā un dziesmas ar Aspazijas, Vizmas Belševicas, Ingunas Jansones, Dzintras Žīgures, Ievas Rupenheites vārdiem. Svinot kopā būšanu, sievišķību un mūziku izcilā interpretācijā, «Delta» devās vīrusa ierobežojumu noteiktā ģenerālpauzē.
Koncertu un sarunas vadīja mūzikas žurnāliste un kultūras pētniece Lauma Mellēna-Bartkeviča.
Pēc koncerta RTU Senāta priekšsēdētāja, profesore Elīna Gaile - Sarkane pasniedza Atzinības rakstu kora ilggadējai mākslinieciskajai vadītājai Intai Eizenbergai - Cērmanei.

Koncertu atbalstīja Rīgas domes Kultūras Izglītības, kultūras un sporta departaments un Rīgas Tehniskā universitāte.

«Izsaku pateicību par iespēju piedalīties RTU Kultūras centra organizētajā koncertā ar Ievas Paršas pasaules pirmatskaņojumu «Septiņas sievišķības». Koncerts bija sirsnīguma, mīlestības un pozitīvisma caurstrāvots. Izcilais Ievas Paršas meistardarbs RTU sieviešu kora «Delta» un  mākslinieciskās vadītājas Elīzas Dūmas izpildījumā emocionāli iedvesmoja, saviļņoja un intelektuāli aizrāva. Kopējā sajūta, sēžot zālē un vērojot ikvienu, liecināja par to, ka priekšnesums sniedza prieku un pozitīvu enerģiju ikvienam klātesošajam, piepildīja ar iedvesmu nākamajam darba cēlienam. Sievišķībā ir spēks!», Prof. Elīna Gaile - Sarkane.

«Ieva Parša. Septiņas sievišķības» RTU Lielajā zālē

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. oktobris, 2020 plkst. 13:45

Līdzīgi raksti

Jaunumi