RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

21. Latvijas Studentu teātra dienā Lielo balvu saņem RTU studentu teātris «Spēle»

29. septembris, 2020
.
.
.
RTU studentu teātris «Spēle», foto: Rūta Sūna

Priecājamies par studentu teātru radošājām veiksmēm un balvu ieguvējiem 21. Latvijas studentu teātra dienā, kas notika 26.septembrī RTU Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1. 

Festivālu ar sarunu par par dzīves vērtībām, mūsu izvēlēm un uzdevumiem nonākot «Krustcelēs» ievadīja RTU Kultūras centra vadītāja Asja Visocka un RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes dekāns profesors Dr. sc. ing. Jurģis Poriņš. Žūrija, kuras sastāvā strādāja Asja Visocka, mūzikas žurnāliste un kultūras pētniece Lauma Mellēna - Bartkeviča, interneta žurnāla «Satori» redaktore Anna Andersone un aktieris Jānis Skanis lielo balvu «Āksta cepuri» šogad piešķīra Rīgas Tehniskās universitātes studentu teātrim «Spēle», mākslinieciskā vadītāja un režisore Raimonda Vazdika par fantasmagorisko traģikomēdiju «Sapnis ziemas naktī» pēc V. Šekspīra, H. Ibsena, F. Dīrenmata un citu dižgaru darbu motīviem. Savukārt balvu «Labākais aktieris»  ieguva studentu teātra «Spēle» aktieris Andris Krūmiņš. Balvu «Labākā aktrise» saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu teātra aktrise Marta Gēbele par darbu izrādē «Čārlijs un Sendija», kas tapusi pēc Normena Fostera lugas «Vakara pasaciņa» motīviem, režisore Astra Kacena.

Festivāla Īpašās balvas saņēma – RTU studentu teātris «Kamertonis» (mākslinieciskā vadītāja un režisore Ludmila Stančika) par izrādi pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem «Dzirnavnieces noslēpums» un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudija «Figaro» par muzikālu izrādi bērniem «Mazā raganiņa dodas uz operu», izrādes režisors Valdis Lūriņš, Operstudijas «Figaro» mākslinieciskais vadītājs Viesturs Gailis.

Žūrija pasniedza arī savas personīgās Simpātiju balvas: Jāņa Skaņa Simpātiju balvu saņēma RTU studentu teātra «Kamertonis» aktrise Jekaterina Petrusjova, Annas Andersones Simpātiju ieguva LLU Studentu teātra izrāde «Čārlijs un Sendija», Laumas Mellēnas – Bartkevičas Simpātiju balva nonāca JVLMA Operstudijas «Figaro» aktrises Janas Lutes rokās un Asjas Visockas Simpātiju balvu saņēma RTA studentu teātra «ĶerRa» izrāde «Nelikumīgais. Kāda ierēdņa domu trajektorija», režisore Olga Senkāne.

Konkursu profesionāli un eleganti vadīja žurnāliste un projekta vadītāja Līga Puriņa.

Paldies konkursa atbalstītājiem: Rīgas Domei, Rīgas Tehniskai universitātei, RTU Zinātniskajai bibliotēkai, RTU-BT1, Dailes teātrim, Jaunajam Rīgas teātrim, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim, Latvijas Nacionālajam teātrim, izdevniecībai «Avots», grāmatu apgādam «Madris».

21. Latvijas studentu teātra dienas dalībnieki izsaka lielu pateicību Rīgas Tehniskai universitātei par iespēju īstenot teātra svētkus, kas ir vienīgais šāds studentu konkurss Latvijā, mums visiem tik sarežģītā laikā.

Uz tikšanos 22.Latvijas studentu teātra dienās, kas notiks nākamā gada martā!

Latvijas Studentu teātra diena «Krustcelēs» 2020 RTU Mazajā zālē

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. septembris, 2020 plkst. 13:16

Līdzīgi raksti

Jaunumi