RTU Kultūras centrs
Parādīt izvēlni
RTU Kultūras centrs

17. Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss «Putnu bērni» sestdien, 27.novembrī

22. novembris, 2021
.
.
.

Sestdien, 27.novembrī notiks Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss «Putnu bērni». Tas ir viens no senākiem un nopietnākiem jauno izpildītāju konkursiem Latvijā, kura idejas autore un režisore ir RTU Kultūras centra vadītāja Asja Visocka. No 1999. līdz 2011. gadam konkursa žūriju vadīja pasaulslavenā vokālā pedagoģe Anita Garanča. Jauno vokālistu konkurss notiks 17. reizi, pirmoreiz – attālināti. Žūrijā strādās komponiste un mūzikas pedagoģe Selga Mence, PIKC NMV Rīgas Doma kora skolas Vokālās nodaļas vadītāja, vokālā pedagoģe, dziedāšanas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja Valda Tračuma un operdziedātāja Ieva Parša, kas vērtēs dalībnieku veikumu video formātā..
Bērni un jaunieši konkursā dzied bez mikrofoniem un fonogrammām, izpildot obligāto un izvēles repertuāru četrās vecumā grupās – akadēmiskajā un estrādes kategorijā.
Konkursa Apbalvošanas ceremonija, kurā žūrijas un iepriekšējo gadu laureātu, tostarp Elizabetes Katrīnas Eleres, priekšnesumus papildinās operdziedātājas Madara Dziedātāja, Ieva Parša un Laima Lediņa no Milānas, tiks īpaši sagatavota un filmēta. Apbalvošana, laureātu un viesu vokālistu video priekšnesumi būs skatāmi 2021.gada 4.decembrī Latvijas bērnu un jauniešu konkursa PUTNU BĒRNI  facebook kontā, RTU Kultūras centra mājaslapā un RTU Kultūras centra facebook, RKTMC «Mazā Ģilde» mājaslapā.
Šogad izpaliks konkursa kopdziesma, kas dalībniekiem vienmēr sagādājusi lielu prieku. Tomēr koncertā «Pavasara gaviles» 2022.gadā viss iekavētais tiks atgūts ar uzviju.
Paldies par drosmi un uzņēmību piedalīties! Paldies visiem, kuri palīdzēja konkursam tapt!

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. novembris, 2021 plkst. 16:43

Līdzīgi raksti

Jaunumi