RTU Attīstības fonds
Parādīt izvēlni
RTU Attīstības fonds

2020.gadā fonds nodrošinājis 1189 dažāda veida stipendijas studentiem

24. septembris, 2021
.
.
.

Ražīgs 2020. gads bija arī mums RTU Attīstības fondā - dažādas stipendijas pagājušajā gada saņēma 1189 studenti, no tiem 728 studenti un audzēkņi veiksmīgi darbojās praktisko iemaņu veicināšanas aktivitātēs un par dalību praksē saņēma arī stipendiju. Savukārt 461 students ir saņēmis cita veida atbalsta stipendiju, kas palīdzēja segt ikdienas izdevumus, līdz ar to vairāk laika varēja veltīt studijām un sabiedriskajai dzīvei augstskolā. 

Visvairāk praktisko iemaņu veicināšanas konkursus sadarbībā ar uzņēmumiem izsludinājām IT un datorzinātņu jomas studentiem, tomēr plašas prakses iespējas bija arī būvniecības un nekustamā īpašuma, ekonomikas un grāmatvedības, kā arī tehniskās inženierzinātnes jomas studentiem un audzēkņiem. Turpinot uzsākt sadarbību ar jauniem uzņēmumiem, pievēršam uzmanību arī tām jomām, kur prakses vietas ir retāk pieejamas.

Lielākā praktisko iemaņu veicināšanas stipendija par praksi 30 stundas nedēļā bija 480 EUR elektronikas un telekomunikāciju jomā. Tomēr stipendiju apmēri var atšķirties prakses uzdevumu un prasību dēļ. Esam novērojuši, ka, salīdzinot ar 2019. gadu, vidējās stipendijas palielinājušās informācijas tehnoloģiju, būvniecības, enerģētikas un elektroenerģijas, kā arī ekonomikas un vadības jomās.

Prakses iespējas izmanto ne tikai pēdējo kursu studenti, bet arī bakalaura līmeņa pirmā un otrā kursa studenti. Ja students sevi ir veiksmīgi pierādījis, veicot prakses vadītāja uzticētos uzdevumus, visbiežāk uzņēmuma vadība aicina turpināt sadarbību arī pēc prakses perioda beigām, noslēdzot darba līgumu.

Ikdienā piesaistām arī ziedojumus dažādiem RTU projektiem, pagājušajā gadā realizējot vairākus nozīmīgus projektus. Saņemtie ziedojumi ļāvuši atbalstīt RTU Zinātniskās skaitļošanas centru, RTU Inženierzinātņu vidusskolas darbību, RTU Zelta fonda izveidi, kā arī sarūpēt aprīkojumu AS “Latvenergo” radošajai laboratorijai. Tāpat, pateicoties saņemtajiem ziedojumiem, organizēti dažādi stipendiju konkursi RTU studentiem.

Šogad turpināsim piesaistīt ziedojumus, lai realizētu nozīmīgus RTU projektus, kā arī aicināsim dažādu jomu uzņēmumus piedāvāt studentiem un audzēkņiem prakses vietas pirmās profesionālās pieredzes iegūšanai savā studiju nozarē. Lai iedvesmojošiem brīžiem un ražīgiem darbiem bagāts jaunais studiju gads!

Ar 2020.gada fonda gada pārskatu vari iepazīties šeit

 

Kopīgot rakstu

Jaunumi