RTU modernizē fizikas zinātņu apmācības programmas Baltkrievijas universitātēs

8. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās un universitātes (RTU) zinātnieki starptautiskā projektā izstrādā jaunas maģistrantūras studiju programmas un mācību materiālus, lai modernizētu lietišķās fizikas, nanotehnoloģiju un fotonikas apmācību Baltkrievijas universitātātēs. 

Projekta«Fizika» mērķis ir reformēt fizikas, nanotehnoloģiju, nanomateriālu ražošanas un fotonikas studiju programmas, lai veicinātu inovāciju rašanos un ekonomisko izaugsmi valstī. Akadēmisko institūciju un industriālālo partneru sadarbības rezultātā tiks izveidotas jaunas studiju programmas, apmācību kursi un sagatavoti to apguvei piemēroti mācību materiāli. Grāmatu sastādīšanā iesaistīti Eiropas universitāšu pētnieki, tāpēc jaunie materiāli būs noderīgi arī studijām Eiropas Savienības (ES) valstu augstskolās. Projektā tiks izveidota arī virtuālāplatforma, kur visiem partneriem būs pieejamas virtuālās lekcijas, mācību materiāli un elektroniskā bibliotēka.

«Projektā piedalāmies, jo vēlamies paplašināt partneru loku un iegūt noderīgas kompetences studentu izglītošanai Latvijā. Mums ir pieredze līdzīgu projektu realizēšanā, esam jau iepriekš izstrādājuši jaunu apmācības kursu programmas un grāmatas,» stāsta RTU Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta vadošais pētnieks Anatolijs Zabašta.

Projektā2016. gada martā un jūnijā notika partneru tikšanās Minskā un Rīgā. Šo tikšanos laikā partneri apzināja Baltkrievijas universitāšu akadēmiskā personāla vajadzības studiju procesa realizēšanai, kā arī veica aptauju,lai noskaidrotu, kādas zināšanas no darbiniekiem fotonikas un nano tehnoloģiju jomā sagaida sagaida strādājošie Baltkrievijas uzņēmumi. Jauno mācību materiālu izstrādē tiks ņemti vērā šo aptauju rezultāti.

Projekts«Fizika» («Maģistra līmeņa studentu apmācības uzlabošana fizikas zinātņunozarē Baltkrievijas universitātēs») tiek realizēts ERASMUS+ programmā.

Projektuīsteno Baltkrievijas Valsts universitāte, Baltkrievijas Valsts Tehniskāuniversitāte, Franciska Skorina Gomeļas Valsts universitāte un Jankas Kupalas Grodņas Valsts universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Kiprasuniversitāte un KU Leuven universitāte Beļģijā. Projektā piedalās Baltkrievijas Republikas Izglītības ministrija, Baltkrievijas Fizikas biedrība un Republikas Nanoindustrijas asociācija.

Projekts tika uzsākts 2015. gada oktobrī un tā realizēšana ilgs trīs gadus, projekta koordinators ir RTU Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts.

Zinātniskās darbības koordinācijas un informācijas nodaļa

Papildu informācija:

Anatolijs Zabašta
Tālr.:  +371 29232872

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. jūnijs, 2016 plkst. 10:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi