Eiropas Universitāšu asociācija piešķir RTU savu kvalitātes zīmi

11. oktobris, 2013
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Eiropas Universitāšu asociācijas (EUA) Institūciju novērtēšanas programmas (Institutional Evaluation Programme – IEP) starptautisko ekspertu gala ziņojumā ieguvusi pozitīvu novērtējumu un saņem organizācijas starptautiski atpazīstamo kvalitātes zīmi «IEP novērtēts».

IEP ziņojumā akcentēti universitātes sasniegumi zinātnes sasaistēar inovācijām un augstais absolventu pieprasījums darba tirgū. Ziņojumāaugstu vērtēts Ķīpsalā topošais RTU vienotais teritoriālais komplekss, kas kļūs par pirmo mūsdienu parauga inženierzinātņu studentu pilsētiņu Baltijas valstīs.

Kā pozitīvs piemērs minēti RTU pasākumi zināšanu pārneses veicināšanai, kā arī iekšējās kvalitātes sistēmas izveide. Labs vērtējums tika piešķirts arī RTU Zinātniskās bibliotēkas darbībai un apjomīgajai studiju satura digitalizācijai. Eksperti izteica rekomendācijas jauno zinātnieku piesaistei un darbības nepārtrauktībai.

Kā apliecinājumu starptautisko ekspertu gala ziņojuma pozitīvajam novērtējumam RTU ieguvusi «IEP novērtēts» logotipa lietošanas atļauju mājaslapā un citos informatīvajos materiālos.

«Šajās dienās RTU atzīmē savas pastāvēšanas 151. gadadienu, un šis starptautisko ekspertu novērtējums ir ne tikai pacilājoša dāvana jubilejā, bet arī apliecina, ka RTU stratēģiski dodas pareizā virzienā, pārtopot modernā trešās paaudzes universitātē. Savukārt topošā RTU studentu pilsētiņa iezīmēs jaunu ēru inženierzinātņu attīstībā Baltijas reģionā,» atzina RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

RTU brīvprātīgi pieteicās dalībai IEP programmā, lai saņemtu Eiropas kvalitātes vadlīnijām atbilstošu vērtējumu un ieteikumus ilgtspējīgai universitātes attīstībai virzībā uz starptautiski atzītu trešās paaudzes universitāti. Novērtējuma mērķis ir veicināt universitātes darbības uzlabošanu, saņemot atzītu ārvalstu ekspertu ziņojumu, kas vienlaikus dos atbalstu RTU stratēģijas izstrādei nākamajam periodam.

Vērtēšanas procesā ietilpst pašnovērtējums, datu apkopošana, divas ekspertu vizītes un rekomendācijas. RTU, jau sākot no 2012. gada novembra, veica pašnovērtējumu, apkopojot universitātes darbību raksturojošus datus un veicot visaptverošu analīzi.

IEP ir starptautiski atzīta Eiropas institūcija, kas reģistrēta Eiropas Kvalitātes novērtēšanas aģentūru reģistrā. Tā ir neatkarīga EUA struktūrvienība, kas darbojas atbilstoši Eiropas Standartiem un Vadlīnijām kvalitātes novērtēšanā. Kopš 1994. gada IEP ir veicis aptuveni 300 augstskolu novērtējumu 45 valstīs.

Vairāk informācijas.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. oktobris, 2013 plkst. 10:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi