Jauna mobilā lietotne RTU studentiem

9. septembris, 2013
.
.
.

Līdz ar 2013./2014. studiju gada sākumu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentiem, mācībspēkiem, darbiniekiem un visiem interesentiem ir pieejama mobilā lietotne «RTU mobile».

Sadarbojoties RTU, AS «Exigen Services Latvia» un SIA «Latvijas Mobilais Telefons» (LMT), ir radīts mūsdienīgs rīks izmantošanai mobilajās ierīcēs, kas ļauj augstskolas dzīvē izmantot 21. gadsimta tehnoloģijas, atvieglo studiju procesu un padara pieejamāku RTU informāciju.

Lietojumprogramma jeb lietotne «RTU mobile» ir pieejama «iOS», «Android» un «Windows Phone» operētājsistēmu platformās.

Ar «RTU mobile» lietotājs varēs atvērt savu RTU portāla «ORTUS» kontu, tādējādi gūstot pieeju arī studiju materiāliem u. c. jaunumiem portālā.

«RTU kā augsto tehnoloģiju universitāte iet līdzi laikam un nepārtrauktimodernizē studiju vidi – tas ir viens no prioritārajiem uzdevumiem, ko esam izvirzījuši. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, iespējams ne tikai padarīt ērtākas studijas, bet arī modernizēt universitātes darbu,» stāsta RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

AS «Exigen Services Latvia» valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts norāda: «Mums prieks par katru studentu, kurš izvēlējies veidot karjeru tieši IT jomā, tāpēc līdzās ierastajām sadarbības formām ar RTU – prakses vietu nodrošināšanu, vieslekcijām un stipendijām – esam izstrādājuši šo lietotni. IT ir inovāciju virzītājspēks citām nozarēm, tāpēc būtiski, lai studenti jau mācību laikā izmanto mūsdienīgus risinājumus.»

LMT prezidents asociētais profesors Juris Binde norāda: «Ir izaugusi jauna paaudze, kas nespēj savu dzīvi iedomāties bez mobilajām tehnoloģijām. Izglītības iestādes visā pasaulē koncentrē zināšanas un inovācijas, tāpēc ir likumsakarīgi un reizē apsveicami, ka arī Latvijā tieši šajā jomā izglītība ir pirmajās rindās tehnoloģiju ieviešanā. Pasaule mums apkārt ir mainījusies, un mēs to esam izmainījuši kopā.»

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. septembris, 2013 plkst. 12:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi