RTU studenti triumfē pasaules lielākajās robotikas sacensībās ASV

23. aprīlis, 2013
.
.
.

20. un 21. aprīlī, pārstāvot Latviju, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti triumfēja pasaules lielākajās atklātajās robotikas sacensībās «RoboGames» Sanmateo, Kalifornijā, izcīnot trīs zelta medaļas.

Latvijas komanda guva vairākas uzvaras dažādās sacensību kategorijās, izcīnot zeltu un sudrabu elitārākajā «Mega Sumo» disciplīnā, kā arī pa zelta medaļai «Mini Sumo» un līnijsekošanas disciplīnās.

Latviju sacensībās pārstāvēja Einārs Deksnis, Andis Jargans un Guntars Trimalnieks, bet robotu līdzautori ir arī Raimonds Kabutavičs, Gundars Miezītis un Guntis Kuļikovskis.

«RoboGames» ik gadu pulcējas labākie robotikas inženieri no visas pasaules, lai konkurētu vairāk nekā 50 dažādās disciplīnās. Sacensībās iespējams vērotrobotu cīņas, inovācijas cilvēkveidīgo robotu izstrādē, robotu futbolu,kā arī sumo.

Līdz ar panākumiem «RoboGames» RTU studenti turpina uzvaru sēriju – vēl 24. martā Eiropas robotikas čempionātā «RobotChallenge» Vīnē Latvijas komanda izcīnīja trīskāršu uzvaru «Mega Sumo» kategorijā, tādējādi iegūstot visas trīs ceļazīmes uz pasaulē spēcīgāko sumo robotu finālsacensībām Japānā, kas notiks šā gada rudenī.Vīnē uzvara tika gūta arī «Mini Sumo» kategorijā, kā arī izcīnīta otrā vieta robotu līnijsekotāju konkurencē.

Apsveicam komandu ar sasniegumiem!

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. aprīlis, 2013 plkst. 13:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi