RTU notiks IBM vadošā zinātnieka Džona Kona atklātā lekcija

10. oktobris, 2012
.
.
.

10. oktobrī Rīgā viesosies vadošais IBM pētnieks no ASV Džons Kons (John M. Cohn) – viens no mūsdienu harizmātiskākajiem zinātniekiem. Savas vizītes laikā zinātnieks uzstāsies ikgadējā IBM Forumā, kā arī sniegs lekciju RTU studējošajiem «Kolonijas mācība: kādēļ ir vērts studēt inženierzinātnes» Rīgas Tehniskajā universitātē.

Lekcija notiks plkst. 12.30 RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, 101. auditorijā. Kā saka vadošais IBM zinātnieks, kuram par ilggadējiem sasniegumiem IT jomā ir piešķirt tituls IBM Goda biedrs (IBM Fellow), viņa uzdevums nav motivēt jauniešus kļūt par zinātniekiem – «Es tikai cenšos parādīt, cik zinātne ir aizraujoša.» Uzstāšanas laikā viņš plāno parādīt arī priekšnesumu no slavenā elektrības šova «Jolts and Volts».

Pieteikšanās lekcijai līdz 9. oktobrim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu šeit.

Džons Kons ir bijis izstrādes komandas loceklis vairākos IBM inovatīvos izpētes projektos, piemēram, Watson – datorsistēmas, kas spēj orientēties cilvēku sarunvalodā – izstrādē, Gudrākas planētas (Smarter Planet) iniciatīvā un citos pētījumos. Viņam pieder vairāk nekā 50 patenti, daudz zinātnisku publikāciju un grāmatu projektēšanas automatizācijas un integrēto sistēmu jomā.

Pēc Kona domām, zinātne ir ne tikai radoša, bet arī jautra. Jau vairākus gadus viņš iedvesmo jauniešus interesēties par zinātni, uzstājoties ar elektrības šovu «Jolts and Volts» skolās, universitātēs un nometnēs visā pasaulē. Zinātnieks ir piedalījies arī TV kanāla Discovery Channel veidotajā realitātes šovā «Kolonija» (The Colony) ar mērķi parādīt, kā zinātne var palīdzēt cilvēcei izdzīvot pēc simulētās katastrofas.

Ikgadējais IBM Forums ik rudeni pulcē ap 300 dalībnieku – informācijas tehnoloģiju (IT) nozares profesionāļus un biznesa cilvēkus, kuri vēlas uzzināt jaunākās tendences IT jomā un seko līdzi tam, kā tehnoloģiju attīstība un inovācijas var veicināt biznesa konkurētspēju.

Papildu informācija par IBM: www.ibm.lv.

Papildu informācija par vieslekciju:
Zane Skreija,
RTU Doktorantūras skolas vadītāja
Tālr. 67089870
E-pasts:

Zane Ābele-Ploks,
IBM mārketinga vadītāja   
Tālr. 67070390
E-pasts: m.com

Jeļena Gavrilova,
IBM sabiedrisko attiecību konsultante
Tālr. 26663394
E-pasts:

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

10. oktobris, 2012 plkst. 10:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi