Baltijas Robotikas sacensībās sevi pārliecinoši pierāda Latvijas pārstāvji

13. maijs, 2012
.
.
.

Sestdien, 12. maijā, notika gadskartējās Baltijas Robotikas sacensības «Baltic Robot Sumo». Par godu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 150 gadu jubilejai tās bija daudz vērienīgākas: piedalījās rekordliels robotu skaits –  vairāk nekā 100 – un līdzjutējiem bija iespēja vērot sīvu un aizraujošu sacensību. Visās disciplīnās pārliecinoši sevi pierādīja Latvijas robotikas entuziasti.

 Skatīt galeriju  

brs_img_3714.jpgVisās sacensību disciplīnās līderu trijniekā pārsvarā ierindojušies Latvijas pārstāvji, rezultatīvāko dalībnieku vidū ir tikai viens Lietuvas un divi Igaunijas robotikas entuziasti. Tas pierāda robotikas kustības straujo attīstību Latvijā un spēcīgas jauno inženieru paaudzes veidošanos. Baltic Robot Sumo 3 kg sumo klases pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma ceļazīmes dalībai prestižākajās Japānas robotikas sacensībās «All Japan Robot Sumo Tournament»šā gada decembrī. Tās pasniedza šo sacensību ģenerālsekretārs Takeshi Kanai. Latviešiem jau ir četras ceļazīmes uz šīm sacensībām – pirmās divas vietas tika iegūtas «Robot Challenge» sacensībās Vīnē, Austrijā, šā gada martā.

Visi «Baltic Robot Sumo» sacensību rezultāti pielikumā un interneta vietnē www.robotika.lv.

Kā iepriekš ziņots, sestdien, 12. maijā, «Baltic Robot Sumo» sacensības starptautisko Ķīpsalas izstāžu halli bija pārvērtušas par jaunāko tehnoloģiju un robotu valstību. Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja vērot spēcīgāko Baltijas robotu sacensības unparaugdemonstrējumus, iesaistīties tehniskās jaunrades darbnīcas, kā arī piedalīties konkursos un atrakcijās. Pasākuma mērķis ir sekmēt robotikas nozares attīstību Latvijā un Baltijā, kā arī veicināt jauniešu, it īpaši skolēnu, interesi par inženierzinātnēm.

Baltijas robotikas sacensības notika ar ilggadējā partnera OKarte atbalstu,kas sniedz iespēju jauniešiem interesanti pavadīt laiku, konstruējot unmeklējot atjautīgākos risinājumus, un apgūt šīs starpdisciplinārās zinātnes pamatus, tādējādi paverot plašas nākotnes darba iespējas robotikas nozarē.

«Baltic Robot Sumo» rīkoja RTU Robotikas klubs sadarbībā ar Bērnu zinātnes centru «Z(in)oo», IRobotpārstāvi Latvijā, RTU Studentu parlamentu un Rīgas Tehnisko universitāti. Pasākumu līdzfinansēja Eiropas Savienība un Latvijas – Igaunijas pārrobežu projekts «ICT DCNet (EU 34537)». Pasākumu atbalstīja OKarte, kā arī draugi: Argus radio detaļu tirdzniecība, FESTO, Slokas OK Hotel, Adugs un Hanzas maiznīca. Pasākuma informatīvie draugi: Ilustrētā Junioriem, Studentnet, Zparks, Boot.lv, Young Line Radio, spoki.lv un epadomi.lv.

Baltijas Robotikas sacensības notika RTU 150 gadu jubilejas zīmē, kuru atbalsta Swedbank, Latvijas Gāze, Latvenergo, Lattelecom, Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Severstaļlat, Exigen Services Latvia, Rīgas dome, Knauf, Z Light.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. maijs, 2012 plkst. 20:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi