RTU pirmajā Zinātnes festivālā visai ģimenei būs iespēja projektēt robotvaboles

13. marts, 2012
.
.
.

Pirmajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes festivālā jauniešiem un bērniem būs iespēja piedalīties eksperimentos un sacensībās: būvēt makaronu tiltus, projektēt robotvaboles, dzirdēt jauno pētnieku prezentācijas, izvizināties ar elektrisko trīsriteni un vēl daudz ko citu. Festivāls notiks 17. martā, no plkst. 10.00 līdz 19.30 RTU centrālajā ēkā Kaļķu ielā 1, un tas ir viens no RTU 150. jubilejas gada īpašajiem pasākumiem. Ieeja brīva.

 Zinātnes festivāla programma 129.62 Kb

zinatnes_festivals_2012.jpg RTU Zinātnes festivālā satiksies RTU studenti, Latvijas skolēni un skolotāji, interešu pulciņu dalībnieki un Latvijas uzņēmumi, lai kopīgi atklātu zinātnes interesanto pusi un tās saikni ar ikdienu. Latvijas bērniem tā būs iespēja ārpus skolas attīstīt dabisko interesi par apkārtējo pasauli.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=osRFBgiZaD8}

«RTU 150. jubilejas gada viens no stratēģiskiem mērķiem ir turpināt veicināt vidusskolēnu interesi par inženierzinātnēm, kā arī roku rokā arvecākiem iepazīstināt ar zinātni arī mazākus bērnus viņiem saprotamā formā. Festivāls būs pirmais solis šī mērķa īstenošanā. Jau vasarā plānotas nākamās aktivitātes, kad Rīgas svētku ietvaros Vērmanes dārzā RTU pulcēs Rīgas iedzīvotājus un viesus uz pasākumu «Es Tu RTU»,» stāstaRTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

AS «Latvenergo»: «Vienmēr esam priecīgi un gandarīti atbalstīt dažādus jauniešu profesionālās orientācijas pasākumus. Uzņēmumam ir un būs nepieciešami labi speciālisti, līdz ar to iesaistāmies to skološanā. Kā gan citādi iegūt nepieciešamās kvalifikācijas speciālistus, ja nenorādīsim viņiem, ko sagaidām un kā to vislabāk sasniegt? Tādēļ ar lepnumu varam teikt, ka esam ļoti atsaucīgi un iespēju robežās atbalstāmjaunos censoņus gan nozares, nākotnes profesijas, gan, protams, uzņēmuma – Latvenergo izvēlē!»

«Izglītībai un zināšanām ir milzu vērtība, taču mācību vielai nav jābūt sausai un teorētiskai, jo vislabāk atmiņā paliek tieši tas, ko esam iemācījušies un izpratuši caur savu pieredz un lietām mums apkārt. Tāpēcesmu pārliecināts, ka RTU Zinātnes festivāls ļaus jauniešiem un bērniemuz lietām paskatīties mazliet savādāk, izprotot likumsakarības inženierzinātnēs,» dalību RTU Zinātnes festivālā pamato Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Festivāla laikā notiks konkursa «Nāc un studē RTU» fināls, kurā par uzvarētāja titulu sacentīsies 12 Latvijas skolu komandas, prezentējot izstrādāto zinātniskās pētniecības darbu rezultātus. Šogad skolēni pētījuši Latvijas māla izmantošanu notekūdeņu attīrīšanā, iespējas izmantot Baltijas jūras viļņu enerģiju un izstrādājuši jaunus eksperimentus labākai fizikas vielas apguvei, kā arī citas ar tehniskajām zinātnēm saistītas tēmas. Finālistu prezentācijas notiks Mazajā zālē, un tās varēs vērot ikviens interesents.

Pirmā RTU Zinātnes festivāla īpašie atbalstītāji ir Latvenergo un Lattelecom. Izvērsta pasākuma programma pielikumā.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. marts, 2012 plkst. 14:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi