Latvijas skolēni sekos 150 RTU studentiem pa pēdām

22. februāris, 2012
.
.
.

Par godu RTU 150 gadu jubilejai šogad sekotājus gaida 150 RTU studenti. 

Skolēni, kuri būs pieteikuši dalību šajā projektā, vienu dienu skolēnu brīvlaikā – no 13. līdz 15. martam – kļūs par RTU studenta sekotāju, dodoties viņam līdzi ikdienas gaitās gan uz lekcijām, gan laboratorijas darbiem un praktiskajām nodarbībām. Tāpat skolēni tiks iepazīstināti ar plašajām ārpus studiju aktivitātēm: sporta komandu, tautas mākslas kolektīvu un RTU Studentu parlamenta darbību.

«Piedaloties projektā, ieguvu jaunu pieredzi. Tas bija neliels ieskats studentu dzīvē un pašā mācību procesā, kurš ir ļoti atšķirīgs no skolēnaikdienas. Bija interesanti novērot laboratorijas darbus un apzināties, ka pēc dažiem gadiem arī es varētu būt viens no šiem jauniešiem, kas mācās savai nākotnei. Šobrīd, kad esmu jau studente, bieži atceros un ievēroju dotos ieteikumus. Atmiņas par dienu, kuru vēl kā skolniece pavadīju kopā ar RTU studentiem, ir tikai pozitīvas!» stāsta RTU 1. kursa studente Dita Sprukte.

Projekta «150 RTU studentiem pa pēdām» mērķis ir iepazīstināt vidusskolēnus ar RTU struktūru, studiju programmām,  mācību priekšmetiemun kārtību pirms skolēns ir izvēlējies noslēguma eksāmenus, pievēršot lielāku uzmanību eksaktajiem priekšmetiem.

«150 RTU studentiem pa pēdām» norisinās Rīgas Tehniskās universitātes 150. gadu jubilejas zīmē, un to atbalsta jubilejas ģenerālsponsori: Swedbank, Latvijas Gāze, Latvenergo; lieldraugi: Lattelecom, Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Severstaļlat, Exigen Services, Rīgas dome; atbalstītājs: Knauf.

Rīgas Tehniskās universitātes 150. jubileja tiks svinēta 2012. gada 14. oktobrī. Visu 2011./2012 studiju gadu notiks plaša zinātnes, kultūras unsporta jubilejas pasākumu programma. To iespējams iepazīt www.rtu.lv/150.

RTU (tolaik – Rīgas Politehniskā augstskola) ir pirmā augstākās izglītības mācību iestāde tagadējās Latvijas teritorijā un senākā tehniskā universitāte Baltijā, tā ir dibināta 1862. gada 14. oktobrī.

RTU Infromācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. februāris, 2012 plkst. 13:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi