Iespēja jauniešiem doties praksē uz ārzemēm vai parādīt savas līderības spējas tepat Latvijā

7. februāris, 2012
.
.
.

Pasaulē lielākā studentu un jauniešu organizācija AIESEC līdz 27. februārim aicina interesentus pieteikties starptautiskajā apmaiņas programmā, lai jau šajā vasarā sāktu profesionālo praksi kādā no 107 AIESEC dalībvalstīm. AIESEC arī aicina pievienoties savai komandai jaunos līderus vērtīgas pieredzes gūšanai, kas palīdzēs atrast savu vietu darba tirgū kā arī jaunus draugus!

Kļūstot par AIESEC biedru, jauniešiem ir lieliska iespēja iesaistīties kādā no komandām un pielietot praksē savas zināšanas par sabiedriskajām attiecībām, loģistiku, ekonomiku, projektu vadīšanu, personāla atlasi un citām jomām. Neatņemama sastāvdaļa ir AIESEC rīkotie semināri gan Latvijā, gan ārzemēs, kur organizācijas biedri var gūt neatsveramu pieredzi, iepazīt labāk sevi, iegūt draugus visā pasaulēun pilnveidot savu personību.

AIESEC piedāvā četrus prakses veidus. Trīs no tiem - vadības, tehnisko un izglītības zinātņu jomā – ir apmaksāti, prakses ilgst no dažiem mēnešiem līdz pat pusotram gadam un dod iespēju strādāt dažādās ārvalstu kompānijās sev atbilstošā specialitātē. Savukārt ceturtais veids – brīvprātīgais darbs - notiek sociālo projektu vai nevalstisko organizāciju ietvaros. Šī prakse ir vispiemērotākā jauniešiem, kas vēlasintensīvu pieredzi tieši vasaras laikā, prakses visbiežāk ilgst no 6 līdz 8 nedēļām un pieejamas visu jomu studentiem un nesenajiem absolventiem līdz 30 gadu vecumam. AIESEC Latvia darbojas arī kā EVS jeb Eiropas brīvprātīgā darba nosūtītājorganizācija.

AIESEC aicina iepazīt organizācijas piedāvātās iespējas informācijas semināros:

  • 16. februārī plkst. 17.00 AIESEC ofisā (Aspazijas bulv. 5)
  • 23. februārī plkst. 18.30 RTU Rīgas Biznesa skolā (Skolas iela 11)

Tajos ikvienam interesentam būs iespējas uzzināt vairāk par prakses sniegtajām iespējām, iepazīties ar nesen ārvalstīs strādājošo praktikantu un apmaiņas programmu dalībnieku pieredzēm, kā arī uzzināt vairāk par organizācijas darbību kopumā un uzdot viņiem sevis interesējošos jautājumus.

Pieteikšanās anketa dalībai AIESEC atrodama organizācijas mājaslapā. 

Plaša informācija par Starptautisko apmaiņas programmu, tās iespējām,bijušo un esošo praktikantu stāsti un praktiski padomi meklējami pieredzes blogā www.myexchange.lv.

Informācijai:

AIESEC ir nevalstiskā organizācija, kas visā pasaulē darbojas jau 63 gadus, Latvijā – 17. Organizācija pārstāvēta 107 valstīs un vairāk nekā pusotrā tūkstotī universitāšu, Latvijas pārstāvniecības atrodas Rīgā un Valmierā. AIESEC ir platforma jauniem cilvēkiem, lai atklātu un realizētu savu līderības potenciālu. Apmaiņas jeb Starptautiskā prakšu programma ir viena no AIESEC pamataktivitātēm. Kopš pagājušās vasaras prakses uzsākuši 22 Latvijas jaunieši 12 valstīs. Šobrīd AIESEC praktikanti no Latvijas pieredzi gūst Vācijā, Nīderlandē, Bangladešā, Indijā, Honkongā un Ungārijā.

Vairāk informācijas:
Irina Semova,
AIESEC Rīga Jauno biedru uzņemšanas vadītāja
Mob. tālr. +371 27780659
E-pasts: t

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. februāris, 2012 plkst. 10:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi