ORTUS portāls un informācijas sistēmas

RTU studiju portāls ORTUS ir modernākais un daudzfunkcionālākais augstskolas portāls Baltijā. Tas paredzēts ne vien universitātes studentiem un mācībspēkiem, bet arī absolventiem. Interneta tīmeklī  - ortus.lv

ORTUS ir viens no RTU projektiem, ar kā palīdzību nes ne tikai RTU, bet arī  Latvijas augstākās izglītības vārdu Eiropā un pasaulē.

ORTUS ir izveidota visaptveroša vienotas identitātes un pieteikšanās sistēma, portāls nodrošina e-studiju vidi, karjeras sadaļu, virtuālu nodarbību un sesijas plānu sistēmu, zinātniskās darbības atbalsta sistēmu, informāciju darbiniekiem, normatīvo aktu bāzi, projektu vadības sistēmu. Portālam ir interaktīva un lietotājam draudzīga navigācijas sistēma, personalizējams grafiskais un saturiskais izkārtojums, meklēšana portālā u. c. Portālā ir apkopota arī informācija par studiju, sadzīves, IT atbalsta un dokumentu pārvaldes pakalpojumiem. Turklāt ORTUS izstrāde ir balstīta un tehnoloģiski izcilākajiem rīkiem, kādi ir pieejami.

Reģistrējoties portālā, RTU absolventi var uzzināt par karjeras iespējām un piedāvāt studentiem praksi vai darbu savā uzņēmumā, iepazīties ar īpaši absolventiem sagatavotu informāciju jaunumu sadaļā, kā arī apspriesties absolventu forumā. Pēdējos 50 gados Rīgas Politehniskais institūts un Rīgas Tehniskā universitāte ir sagatavojusi gandrīz 100 000 inženieru. Jaunais ORTUS ir viens no rīkiem, ar kura palīdzību universitāte veido saikni ar saviem absolventiem, lai mudinātu viņus iesaistīties universitātes aktivitātēs un attīstībā.

ORTUS ir RTU portāls, kas darbojas kopš 2007. gada un līdz šim nodrošinājis vienotu piekļuvi universitātes pakalpojumiem studentu, mācībspēku, darbinieku auditorijai – vairāk nekā 30 000 lietotāju. 2009. gadā RTU portāls saņēma Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas balvu «Platīna pele 2009».

Bez ORTUS portāla RTU IT departaments uztur vairāk kā 200 mājaslapu un vairāk kā 50 informācijas sistēmu. Lielākā daļa sistēmu ir RTU iekšējai lietošanai, bet dažas ir arī publiskas kā UseSciene portālsNoslēguma darbu reģistrs un atvērtās tiešsaistes kursi skolēniem un studentiem MOOC.rtu.lv. Visu RTU IT departamenta uzturēto pakalpojumu katalogs pieejams arī interneta tīmeklī (ar ORTUS autorizāciju) - itservices.rtu.lv.

Studijas