Noteikti RTU vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa finālisti

17. februāris, 2011
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) ekspertu žūrija nosaukusi to skolēnu vārdus, kuru darbi izvirzīti RTU rīkotā vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa «Nāc un studē RTU!» finālam. Konkursa fināls «RTU Jauno pētnieku diena» norisināsies 12. martā. Tajā 10 labāko zinātnisko darbu autori prezentēs savu pētījumu rezultātus.

Konkursa «Nāc un studē RTU» finālisti Konkursa «Nāc un studē RTU» finālisti 34.92 Kb

Zinātniskās pētniecības darbu konkursa finālā par uzvaru cīnīsies skolēnu komandas no Irlavas vidusskolas, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas, Lizuma vidusskolas, Rīgas 6. vidusskolas, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas, Talsu Valsts ģimnāzijas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma.

Skolēni konkursa žūriju un klātesošos iepazīstinās ar zinātniskajiem darbiem, kas veltīti plašam tēmu lokam – sākot no energotaupīgajām spuldzītēm un energoefektīvajām ēkām un beidzot ar papīra modeļu izmantošanas fizikas demonstrējumos, flautas skaņas atšķirībām atkarībā no tās materiāla un uzbūves, RFID tehnoloģiju iespējām, atvērtā koda programmatūru un piena produktu tirgus analīzi A/S «Tukuma piens».

Kopumā konkursam šogad tika iesūtīti 45 zinātniskās pētniecības darbi no visiem Latvijas novadiem.

«Šogad vidusskolēni īpašu uzmanību pievērsuši energoefektivitātes un alternatīvās enerģijas pētījumiem. Uzteicama ir skolēnu vēlme tēmas pētīt nevis vispārīgas kategorijās, bet apskatīt problēmas savas pilsētas vai novada kontekstā. Īpašs prieks par radošo pieeju, azartiskuaizraušanos un skolēnu patstāvīgi veiktajiem eksperimentiem,» komentējot zinātniskās pētniecības darbu konkursa norisi, atzīst RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Evita Serjogina.

Vienlaikus ar konkursa finālu 12. martā RTU centrālajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, norisināsies RTU Studentu parlamenta organizētās 1. Latvijas atklātās spageti tiltu konstruēšanas sacensības, kurās tiks aicināti piedalīties visi tie zinātniskās pētniecības darbu konkursa dalībnieki, kas nav iekļuvuši finālā, kā arī skolēnu līdzjutēji.

Vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursu «Nāc un studē RTU!» organizē RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments sadarbībā ar fakultāšu mācībspēkiem. Konkursa ģenerālsponsors – SIA «Skonto Būve».

RTU Informācijas centrs
nac_stude_sponsori_2010.png

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. februāris, 2011 plkst. 21:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi