RTU noslēgusi sadarbības līgumu ar «Microsoft Latvia»

23. marts, 2010
.
.
.

Martā noslēgts Rīgas Tehniskās universitātes un kompānijas «Microsoft Latvia» Education Alliance sadarbības līgums uz trim gadiem. Tā mērķis ir radīt un izstrādāt novatoriskus IT risinājumus, iesaistīties globālajā izglītības kopienā, kā arī iedrošināt ikvienu izmantot tehnoloģiju plašās iespējas.

23.03.2010.

Parakstot līgumu, puses vienojās veicināt studiju programmu turpmāko attīstību, RTU informācijas tehnoloģijas mācībspēku tālākizglītību un profesionālās kvalifikācijas celšanu, nodrošināt RTU darbiniekiem, mācībspēkiem un studentiem iespēju lietot legālu programmatūru, piekļuvi visjaunākajām tehnoloģijām, kā arī veicināt RTU zinātnisko darbību. Sadarbība paredz katru gadu izveidot līdz piecām prakses vietām RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) studentiem.

Līguma ietvaros «Microsoft Latvia» nodrošina programmatūras īres tiesības ar plašu papildu priekšrocību klāstu un īpaši izdevīgu cenu politiku RTU darbstaciju licencēšanai. Piemēram, tas paredz tiesības RTU personālam lietot universitātes licencētās Microsoft programmas arī mājās. Sadarbība nodrošina RTU zīmolam atbilstošu, vienkāršu un vieglu bezmaksas elektroniskās saziņas sistēmas izveidi starp visiem lietotājiem – RTU studentiem, darbiniekiem, mācībspēkiem un absolventiem, kā arī bezmaksas piekļuvi profesionāliem izstrādātāju un dizaineru rīkiem, dažādām biznesa tehnoloģijām u. tml. Līgums ļauj RTU studentiem, darbiniekiem un pasniedzējiem apgūt, testēt un izmantot Microsoft produktus arī citiem akadēmiskiem mērķiem. Līgums paredz, ka Microsoft speciālisti dalīsies pieredzē un sniegs ieteikumus RTU tehnoloģiju ieviešanas plānu izstrādei.

«RTU kā tehniskajai universitātei ir svarīgi nodrošināt savus studentus ar jaunāko studijām nepieciešamo programmatūru. Līdz ar šī līguma noslēgšanu RTU studenti varēs piekļūt jaunākajām Microsoft tehnoloģijām. Bez tam RTU studentiem būs lieliska iespēja apgūt praksi Latvijas vadošajos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumos,» stāsta RTU rektora vietnieks IT jautājumos Zigmunds Zitmanis.

«Šis ir ilgtermiņa līgums, kurš palīdzēs kopīgiem spēkiem veidot kvalitatīvāku izglītību. Sadarbības ietvaros «Microsoft Latvia» atbalstīs RTU izglītības procesa pilnveidošanā, veicinās vietējo inovāciju izstrādi un profesionālo izaugsmi, kā arī nodrošinās studentus ar daudzveidīgākas izglītības iespējām,» saka «Microsoft Latvia» vadītāja Daiga Trumpe.

RTU un Microsoft sadarbība ilgst jau kopš 2006. gada, kad tika parakstīts RTU un «Microsoft Latvia» pirmais sadarbības līgums, kura mērķis bija veicināt kvalificētu informācijas tehnoloģijas speciālistu sagatavošanu DITF atbilstoši nozares vajadzībām un nodrošināt studentiem piekļuvi jaunākajām tehnoloģijām, integrējot Microsoft tehnoloģiju apmācību DITF studiju programmās.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. marts, 2010 plkst. 10:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi