RTU aicina vidusskolēnus iepazīt studiju vidi jaunā portālā

12. janvāris, 2010
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir izveidojusi jaunu portālu ORTUS vidusskolēnu auditorijai. Tas skolēniem palīdzēs sagatavoties centralizētajiem eksāmeniem un iejusties studiju vidē.

12.01.2010.

Lai iekļūtu portālā ORTUS (http://www.ortus.lv), skolēnam jāveic reģistrēšanās interneta vietnē: http://www.nacstudet.lv/.

«Izmantojot portālu ORTUS, mēs vēlamies veidot dialogu arskolēniem, palīdzēt veiksmīgi uzsākt studijas universitātē un tāpadarīt pieejamāku augstāko inženiertehnisko izglītību ikvienamjaunietim. Vēlamies arī noskaidrot jauniešu  nākotnes ieceres un domaspar augstāko izglītību un profesionālo karjeru,» atzīst RTU mācībuprorektors profesors Uldis Sukovskis.

ORTUS vidusskolēniem un citiem interesentiem piedāvā jaunasiespējas un informāciju, kas aktuāla topošajiem studentiem: RTUmācībspēku sagatavotus materiālus, kas palīdzēs sagatavotiescentralizētajiem eksāmeniem; testus matemātikā, ķīmijā, fizikā;informāciju par sagatavošanas kursiem un iestāšanās nosacījumiem,studiju vidi un ārpusstudiju pasākumiem u. c. ar studijām saistītaslietas, kas varētu interesēt jauniešus. Portāls ORTUS piedāvaiespēju izteikt viedokli un diskutēt, kā arī iepazīt potenciālosstudiju biedrus un meklēt domubiedrus virtuālā forumā. Tā ir iespējauzzināt visu nepieciešamo par studiju dzīvi RTU, nebraucot uzgalvaspilsētu.

Pēc reģistrēšanās ikviens skolēns portālā var izveidot savu profilu,ievietojot tur savu fotogrāfiju un pielāgojot portāla izvēlnes savāminteresēm, bet dizainu – gaumei.

Vidusskolēnu portālu ORTUS paredzēts nemitīgi pilnveidot, reaģējot uz vidusskolēnu interesēm un vajadzībām.

Vidusskolēnu portālu ORTUS izveidojis RTU Informācijastehnoloģijas dienests sadarbībā ar Mācību prorektora dienestu,mācībspēkiem, Studentu parlamentu un Starptautisko un sabiedriskoattiecību departamentu.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. janvāris, 2010 plkst. 10:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi