IBM un RTU izveido Lietišķo pētījumu un studiju centru

3. novembris, 2009
.
.
.

IBM Latvija izpilddirektors Uģis Eriņš un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Ivars Knēts parakstījuši sadarbības līgumu, kas RTU paredz izveidot IBM Lietišķo pētījumu un studiju centru.

03.11.2009.  Skatīt galeriju  

IBM Lietišķo pētījumu un studiju centrs tiek dibināts ar mērķiizveidot laboratoriju, kurā tiktu izmantoti vismodernākieprogrammatūras risinājumi biznesa informācijas sistēmu projektēšanai unizstrādei un kurā varētu darboties ne vien IBM pārstāvji, klienti unbiznesa partneri, bet arī RTU studenti, doktoranti un zinātnieki.Kompānija IBM sadarbībā ar RTU apņēmusies sagādāt centra vajadzībāmnepieciešamo aprīkojumu un programmatūru, savukārt RTU – piesaistītaugsti kvalificētus mācībspēkus un zinātniekus darbam centrā unnodrošināt telpas centra vajadzībām.

IBM Lietišķo pētījumu un studiju centrs atradīsies RTU Datorzinātnesun informācijas tehnoloģijas fakultātē, Rīgā, Meža ielā 1/4.

RTU un IBM sadarbība ilgst jau divus gadus: RTU un IBM Latvijasadarbības līgums par pētniecības attīstības un izglītības kvalitātesveicināšanu tika parakstīts jau 2007. gadā. RTU un IBM Latvija šīsadarbības līguma ietvaros ir izstrādājusi vairākus jaunus lekcijukursus, piemēram, «Servisorientētu sistēmu izstrāde», kā arī vairākosstudiju kursos RTU tiek izmantota IBM programmatūra.

IBM Latvija un RTU sadarbība notiek augstākās izglītības mācību iestādēm paredzētās programmas «IBM Academic Initiative» ietvaros. «IBM Academic Initiative»ir globāla inovatīva bezmaksas programma sadarbībai ar augstākāsizglītības mācību iestādēm, un tās mērķis ir studentu apmācība unsagatavošana darbam mainīgajā informācijas tehnoloģiju vidē. Programmāir iesaistījušies vairāk nekā 440 tūkstoši studentu visā pasaulē.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. novembris, 2009 plkst. 14:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi