RTU inženierzinātņu studenti var pieteikties Alfreda Raistera stipendijai

12. septembris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds izsludina pieteikšanos mecenāta Alfreda Raistera vārdā nosauktajai stipendijai, kas paredzēta studijās sekmīgākajiem un vienlaikus sabiedriski aktīviem inženierzinātņu studentiem. Stipendija izveidota, pateicoties A. Raistera ziedojumam. Pieteikšanās notiek līdz 2. oktobrim.

Stipendiju konkursā aicināti pieteikties RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas, Būvniecības inženierzinātņu, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas, Elektronikas un telekomunikāciju, Enerģētikas un elektrotehnikas, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, kā arī Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes studenti, sākot no 2. kursa, kuru vidējā atzīme ir vismaz 7,5 balles un kuri ir aktīvi iesaistījušies dažādu RTU projektu organizēšanā, inženierzinātņu popularizēšanā, kā arī RTU sabiedriskajā dzīvē (RTU studentu parlamentā, RTU studentu klubā, RTU Studentu servisacentrā, RTU Absolventu asociācijā, RTU Sporta klubā, RTU fakultātēs) visa 2015./2016. studiju gada garumā.

Konkursa kārtībā septiņiem studentiem tiks piešķirtas ikmēneša stipendijas 150 EUR apmērā 10 mēnešugarumā. Ja stipendiāta sekmes gada beigās nebūs pasliktinājušās un viņšturpinās sabiedriskās aktivitātes, komisija lems par stipendijas piešķiršanu arī nākamajā studiju gadā. Viens students būs tiesīgs saņemtAlfreda Raistera vārdā nosaukto atbalsta stipendiju kopā ne ilgāk kā trīs studiju gadus.

Pretendentu pieteikumus izvērtēs komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no RTU un RTU Attīstības fonda. Pieteikties konkursam pretendenti aicināti līdz 2016. gada 2. oktobrim RTU Attīstības fonda mājaslapā .

A. Raisters (1921.–2012.) dzimis Rīgā,bet pēc 2. Pasaules kara dzīvoja ASV, kur specializējās aeronautikas inženierijas jomā, bijis konsultants un lektors, veidojis skolēnu mācībuprogrammas. Par viņa zinātkāri un modro prātu liecina tas, ka 52 gadu vecumā ieguvis maģistra, bet 67 gadu vecumā – doktora grādu. A. Raistersbija aktīvs arī sabiedriskajā un politiskajā dzīvē – kopš 1992. gada pašaizliedzīgi pildīja Latvijas Goda konsula Dienvidkalifornijā pienākumus.

Dzīves laikā sakrātos līdzekļus viņš novēlēja piecām pasaules universitātēm, kas bijušas nozīmīgas viņa dzīvē un karjerā, arīRTU un Latvijas Universitātei (LU). RTU un LU šī gada sākumā katra saņēma 223 000 ASV dolāru lielu testamentāru ziedojumu. Mecenāta nosacījums bija, ka studentiem, kuri saņems atbalsta stipendijas, vismazdaļa savas darba dzīves ir jāvelta Latvijai.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. septembris, 2016 plkst. 13:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi